MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. március 02., hétfő 10:42

Miskolcot is bejárta az EUSA elnöke

Pénteken, a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) campusán tett látogatás után Miskolcra utazott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek, hogy megtekintse a 2016-os Tájfutó Egyetemi Világbajnokság és a 2017-es Kosárlabda Európa-bajnokság tervezett helyszíneit.


Az EUSA elnökét Kovács György, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkár-helyettese kísérte el Miskolcra. Adam Roczek a nap folyamán találkozott dr. Kiss János alpolgármester úrral, aki elmondta: a Miskolci Önkormányzat célja az, hogy minél több rangos nemzetközi sporteseményt rendezzenek Miskolcon. Horváth Zita rektorhelyettes arról beszélt az EUSA elnökének, hogy a Miskolci Egyetem sportos egyetem, évek óta változatos és színvonalas sportéletet kínál hallgatóinak és a számos végrehajtott fejlesztésnek köszönhetően készen áll arra, hogy rangos nemzetközi egyetemi sporteseményeknek legyen a házigazdája.

Ezt követően Adam Roczek Rakaczki Zoltánnal, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) elnökével találkozott, aki jelenleg az EUSA Felügyelő Bizottságának is tagja. Közösen tekintették meg a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Eb fontosabb tervezett helyszíneit (az egyetemi campust és a városi és egyetemi sportcsarnokot), valamint Miskolc városának néhány nevezetességét (Belváros, Barlangfürdő, Diósgyőri vár, Lillafüredi Függőkert).
Az EUSA elnöke szerint jó az együttműködés az egyetem és a város között a sport területén. Adam Roczek kiemelte Rakaczki Zoltán, a sportszövetség felügyelőbizottsági tagjának munkáját és méltatta a miskolci pályázatot is, amely – mint fogalmazott – teljesen megfelelt az elvárásoknak.

 

Képgaléria

{gallery}1927{/gallery}