MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. november 11., szerda 12:33

Kiváló egyéni teljesítmények a Kosár MEFOB folytatásában

Az eddig veretlenül menetelő „tartalékosokat is szerepeltető” csapatok összecsapásán a - második negyedben remek dobóformát mutató – Testnevelési Egyetem nyert a Nyíregyháza otthonában. Négy játékos is dupla-duplát ért el a győri lányok közül, akik magabiztos rajt-cél győzelmet arattak a veszprémiek ellen. Két extra egyéni teljesítménnyel, kosarakban gazdag, látványos, lüktető játékkal és 2 pontos hazai győzelemmel zárult a Győriek és a BEAC játékosainak összecsapása. Fordulatokban gazdag, kemény, küzdelmes mérkőzésen az utolsó 5 percben 8-0-val fordított és nyert a hazai SMAFC. Kiegyenlített első 10 percet követően a másodikban állva hagyta miskolci ellenlábasát a TFSE és fölényesen nyert. Végig vezetve fölényesen verte a Nyíregyháza a MEAFC csapatát. Tíz percig úgy-ahogy tartotta magát a Nyíregyháza a DEAC ellen, ám a második negyedtől igen egyoldalú lett a meccs és a debreceniek kiütéses, 65 pont különbségű győzelmet arattak. A második és a negyedik negyedben nyújtott igen jó játékának köszönhetően a Veszprém csapata biztosan nyert Pécsett. Az akaratát a fővárosi legénységre rákényszerítő Veszprém küzdelmes meccsen, lényegében végig vezetve fosztotta meg veretlenségétől a MAFC együttesét.Végig hajtotta a meccset a DEAC Egerben és ennek meg is lett az eredménye.


A második negyedben "robbantott" a TF

Az eddig veretlenül menetelő „tartalékosokat is szerepeltető” csapatok összecsapásán a - második negyedben remek dobóformát mutató – Testnevelési Egyetem nyert a Nyíregyháza otthonában.
NYF SE - TFSE 73-85 (19-16, 22-33, 17-19, 15-17)

Nyíregyháza, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport

Nyíregyházi Főiskola Sportegyesülete (NyF SE): Vida 11/3, OLÁH Z, 31/18, FÖLDESI10, Szondi K. 5, SZONDI Á. 14. Cs: Horányi 2, Jánkfalvi.

Testnevelési Egyetem Főiskolai Sportegyesülete (TFSE): PALÁNK 16/12, RÉPÁSI 15/6, Németh K. 11/3, BÓDI 13/3, Világi 8.Cs: PETRUCSIK 20/9, Faragó 2.

A veretlenek rangadóján mindkét csapatból több meghatározó játékos hiányzott. A szoros első 10 perc végén a hazaiak vezettek, ám a második negyedben remek dobóformát fogott ki a TFSE csapata, amely Palánk és Petrucsik vezérletével triplákkal alaposan megszórta a nyíregyházi legénységet, így félidőben 8 ponttal már a vendégek vezettek.

Szünet után ugyan elsősorban Oláh tripláira építve próbált közeledni ellenfeléhez a hazai legénység, ám a fővárosiak a hatalmas mezőnymunkát végző és 13 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát elérő Bódi Bence vezetésével rendre visszaverték a hazai csapat felzárkózási kísérleteit. Nyíregyházi részről Földesi ért el dupla-duplát (10-10 pontot és lepattanót.)

 

Közte ötven

Négy játékos is dupla-duplát ért el a győri lányok közül, akik magabiztos rajt-cél győzelmet arattak a veszprémiek ellen.

UNI Győr - PE Petőfi SE 94-44 (25-8, 22-11, 26-9, 21-16)

Győr, egyetemi - főiskolai bajnokság, nők, nyugati csoport

Széchenyi István Egyetem (SZE UNI Győr): ERŐS 13, Vas P. 2, TÖRÖK B. 29, Vass F. 4, LÁSZLÓ 28. Cs: NAGY R. 13,  Kiss Cs. 2, Dobronyi, Papp, Böcskei 2, Mádl.
Pannon egyetem Petőfi Se: Takács A. 14/3, Gergácz 6, STIER 14/6, Vass V., GUTAI 8. Cs: Károlyi, Kanik, Takács V. 2, Gyócsi.

Az Erős, Török, László trió jóvoltából a Győr hamar megpróbálta a vendég együttes értésére adni, hogy túl sok babér nem terem számára Győrben. 7-0-ra, majd 21-3-ra vezettek a hazaiak, az első 8 percben veszprémi részről csupán Takács Andrea talált a hazai kosárba - igaz ő triplát dobott.

Az első negyed hajrájában Stier Katinka is megtette ezt és a második negyed elején a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát a Veszprém. 27-14 után azonban László és Török eredményessége révén "döntő csapást" mért a Győr a Veszprémre egy 20-1-es roham formájában.

Szünet után - főleg a negyedik negyedben - már többnyire a cserejátékosok játszottak, ekkor a vendégeknek sikerült kiegyenlítetté tennie a játékot, de a Győr, két igen "izmos" dupla-duplát elérő játékosa, Török Barbara (29 pont, 19 lepattanó) és László Boróka (28 pont, 14 lepattanó) vezérletével fölényesen nyert. A hazaiaktól egyébként Nagy Rebeka (13 pont, 10 lepattanó) és Erős Csilla (13 pont, 11 gólpassz) is dupla-duplát ért el, sőt előbbi egyetlen gólpasszal maradt el a tripla duplától.

 

Baruta-Buza 37-37

Két extra egyéni teljesítménnyel, kosarakban gazdag, látványos, lüktető játékkal és 2 pontos hazai győzelemmel zárult a Győriek és a BEAC játékosainak összecsapása.
SZE Győr -ELTE-BEAC 93-91 (26-24, 17-16, 20-22, 30-29)

Győr, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

Széchenyi István Egyetem (SZE) Győr: PALAVICS 25/9, Zábó, Hlinyánszky 7/3, VIDA 12, BARUTA 37/9. Cs: KOVÁCS T. 8,  Bartalus.

Eötvös Loránd Tudományegyetem Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (ELTE BEAC): MOKOS 13/3, CZIMER 8, BUZA 37/3, Bognár 4, DÉVÉNYI 15. Cs: Szentesi 7/

Jó iramú, kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó, az első negyedben felváltva vezettek a csapatok, két pontos hazai vezetéssel zárult a nyitó negyed.

A második győri kosárral kezdődött, ám erre Buza Dániel vezérletével 8-0-s rohammal feleltek a fővárosiak. Ennek köszönhetően a negyed nagy részében a vendégek vezettek. A félidő hajrája azonban a Palavics Barnabás-Baruta Richárd kettős eredményességének köszönhetően a hazaiaké volt a félidő, amely 8-2-es győri futással és 3 pontos hazai vezetéssel zárult.

A második félidő Mokos Dániel és Palavics pontpárbajával indult, továbbra sem "eresztették" egymást a felek, amelyek ismét váltott vezetéssel haladtak. A szakasz közepén 8-1-gyel 5 ponttal megugrottak a vendéglátók. Ekkor Dévényi Gábor lépett elő a BEAC-nál és levezényelte csapata 6-0-s futását. A szakasz a roppant hasznosan kosarazó Kovács Tamás találatával, 1 pontos hazai vezetéssel zárult.

A befejező 10 perc egyértelműen a két vezérről, Baruta Richádról és Buza Dánielről szólt. A szakasz elején utóbbi kapott több segítséget, többek között Bognár Domokostól és Dévényitől, így 6-0-val visszaszerezte a vezetést, sőt, bő 3 perccel a vége előtt 5 ponttal "ment" a BEAC. Ekkor azonban Baruta vezetésével, 12-2-es roham formájában 5 egységnyi hátrányát ugyanekkora előnnyé változtatták a hazaiak és már nem is engedték ki a meccset a kezükből.

A hazaiaknál Baruta 37 pontos, 12 lepattanós, Vida Tamás 12 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát ért el, Kovács Tamás pedig 2 ponttal maradt el ettől (8 pont, 13 lepattanó). A nem kevesebb, mint 24 (!) támadó lepattanót szerző vendégeknél Dévényi Gábor zárt dupla-duplával (15 pont, 10 lepattanó) ezen a remek mérkőzésen.

 

A hajrában fordított a SMAFC

Fordulatokban gazdag, kemény, küzdelmes mérkőzésen az utolsó 5 percben 8-0-val fordított és nyert a hazai SMAFC.

SMAFC - Esély a Sportra Petőfi SE 74-70 (26-16, 14-25, 19-21, 15-8)

Sopron, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club (SMAFC): NAGY G. 10/3, FORRAI 13/9, BERNECZEI 22/3, Tukovits, TÖRÖK 22. Cs: Gaál 2, Oláh, Szőke, Szlávik 3/3, Szegedi 2.

ES Petőfi: DRAGASEVICS 19/6, Győr, MOÓSZ 17/12, FÖLDES 10/3, SÜMEGI 17. Cs: Sütő 7, Pungor.

A vendégek kezdtek jobban és Veljko Dragisevics, valamint Sümegi András eredményessége révén kezdetben vezettek is. 11-7-es vendég előny után azonban a Berneczei László-Török Balázs kettős révén, 14-2-es rohammal fordított a SMAFC és el is húzott, sőt, ekkor szerzett előnyét meg is tartotta a negyed végéig.

A második 10 perc Moósz Milán triplájával kezdődött, amely egy hátrányfelező 7-2-es pécsi rohamot indított útjára. A szakasz közepén jött Forrai Dániel és Dragasevics "váltott" triplát, ez utóbbi ráadásul 8-0-s vendég futásra adott jelként is értelmezhető, amellyel ledolgozta hátrányát a Petőfi SE. A félidő hajrájában "eleredt” a triplaeső, Berneczei hármasára Moósz felelt távolról. A félidő végén ez utóbbi duplájával át is vették a vezetést a vendégek.

Térfélcsere után Forrai hármasával azonnal fordult a kocka. Váltott vezetéssel fej-fej mellett haladtak a csapatok.  Élesedett a küzdelem, kevesebb volt a kosár. A szakasz közepén újra a két "nehéztüzér" jelentkezett: Moósz triplájára – amellyel 5 ponttal megléptek a vendégek - Forrai felelt hármassal. A befejező negyed előtt 3 ponttal a pécsiek álltak jobban.

A záró etap elején Dragisevics révén tartotta előnyét a Petőfi SE. A szakasz közepén 70-66-ra még mindig ők vezettek, ám ettől, azaz játékmesterük, Dragisevics kipontozódásától kezdve a vendégek képtelenek voltak betalálni. A SMAFC Berneczei vezérletével, 8-0-s futással zárva a küzdelmes találkozót, a hajrában fordított és győzött.

 

A második negyedben döntötte el a meccset a Testnevelési Egyetem csapata

Kiegyenlített első 10 percet követően a másodikban állva hagyta miskolci ellenlábasát a TFSE és fölényesen nyert.

TFSE - MEAFC 89-54 (16-14, 31-9, 19-20, 25-11)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport.

Testnevelési Egyetem Sport Egyesülete (TFSE): Sinkovits 4, Németh 5/3, Haris 5/3, DEBRECENI 11, VILÁGI 11. Cs: TÓTH D. 21/6 BÓDI 11, Répási, Petrucsik 9/3, Faragó 6, Szollár 6/6

Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC): Orliczki 8, Horváth M. 2, OROSZ 30/15, KOROKNAI 8, Tamás 4. Cs: Sörlei 2, Nagy Z., Jurányi, Djahnit.

Németh Kristóf 5 pontjával kezdett a TF, de Orosz Bence vezetésével tartotta vele a lépést a MEAFC. Az első negyedben szinte végig váltott vezetéssel haladtak a csapatok, a szakasz Debreceni Dániel zsákolásával, s 2 pontos hazai vezetéssel zárult.

A második negyedben döntésre vitte a dolgot a TF. A hazaiak a Petrucsik Bence, Tóth Dávid duó ponterős játéka révén egy 19-2-es 7 percet "repesztettek" az ekkor elég szétesően kosarazó MEAFC ellen. Ennek a rohamnak, no meg a félidő végén Szollár Gergő triplájának köszönhetően a TF megnyugtató, 22 pontos előnnyel mehetett pihenni.

A harmadik negyedben Orosz Bence triplákkal próbálta versenyben tartani a miskolci gárdát, állandósult a 20 pont körüli TF-vezetés.

A záró etapra felőrölte ellenfelét a TF, "elfogyott" a MEAFC, így végül fölényes hazai siker született.

 

Nyíregyházi papírforma győzelem

Végig vezetve fölényesen verte a Nyíregyháza a MEAFC csapatát. Tíz percig úgy-ahogy tartotta magát a Nyíregyháza a DEAC ellen, ám a második negyedtől igen egyoldalú lett a meccs és a debreceniek kiütéses, 65 pont különbségű győzelmet arattak. A második és a negyedik negyedben nyújtott igen jó játékának köszönhetően a Veszprém csapata biztosan nyert Pécsett.


Végig vezetve fölényesen verte a Nyíregyháza a MEAFC csapatát.
NyFSE - MEAFC 87-35 (21-6, 28-11, 22-6, 16-12)

Nyíregyháza, egyetemi - főiskolai bajnokság, női keleti csoport

Nyíregyházi Főiskola Sport Egyesülete (NyFSE): Gömze, POPENKO 27/9, Fekete D. 13, TAKÁCS A. 30/6, PÁLL 10. Cs:  BOROS 7/3, Szabó Zs., Domokos.

Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club(MEAFC): Kostyó 4, Veres 2, PAPP SZ. 10, Bakos 10, Kovács 4. Cs: Faragó 3/3, Bacsó.

Hamar kiderült, hogy a hazaiak jóval nagyobb játékerőt képviselnek. Az első negyed második felében 11-2-es rohammal megnyugtató előnyt szerzett a Takács Anna és Popenko Alexandra vezette nyíregyházi csapat. Három negyeden át nyomasztó volt a hazai csapat fölénye a tartalékos miskolciakkal szemben. A záró 10 percben már az együttes kevesebb szerephez jutó játékosainak is adott lehetőséget Farkasinszki Gyuláné és velük szemben a MEAFC elsősorban a 10 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát elérő Papp Szonja jóvoltából kiegyenlítetté tudta tenni a játékot. A hazaiaknál Popenko ért el dupla duplát (27 pont, 10 lepattanó).

 

 

Fölényes DEAC-diadal a keleti rangadón

Magabiztosan győztek a debreceniek

Tíz percig úgy-ahogy tartotta magát a Nyíregyháza a DEAC ellen, ám a második negyedtől igen egyoldalú lett a meccs és a debreceniek kiütéses, 65 pont különbségű győzelmet arattak.

NyFSE - DEAC 52-117 (16-24, 8-29, 15-33, 13-31)

Nyíregyháza, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport

Nyíregyházi Főiskola Sport Egyesülete (NyFSE): Vida 5/3, Czura 14/3, Földesi 5, Szondi K. , SZONDI Á. 14. Cs: OLÁH 14/3, Horányi, Jánkfalvi.

Debreceni Egyetem Atlétikai Club (DEAC): NAGY BENEDEK 14/12, NAGY BOTOND 13/9, Pék 4, PATKOVICS 14, LIPPAI 22. Cs: SZARKA 14, Szendrei 8, Szakács 4, Gál B. 4, JÁVOR 20/6.

"Repülőrajtot" vett a vendég DEAC a keleti rangadón és 13-4-re elhúzott a nyitó negyed közepén. A legjobb játékosát, Bus Ivánt nélkülöző Nyíregyháza a nyitó etap második felében kiegyenlítetté tudta tenni a játékot.

A második negyedben átrohant a hazai csapaton a debreceni legénység, a szakasz első felét 16-2-re nyerték dr. Nagy Ágoston tanítványai. A vendégek lendülete a folytatásban, egészen a mérkőzés végéig megmaradt. Megmutatkozott az is, hogy a DEAC kispadja jóval "hosszabb", a vendégektől a padról beálló játékosok közül többen is kitettek magukért, jó teljesítménnyel "nehezítették" edzőjük dolgát a következő összecsapás kezdő ötösének kijelölése kapcsán.  Összességében az amúgy is esélyesebb DEAC óriási fölénnyel nyert Nyíregyházán. 

 

"Páratlan" páros negyedek veszprémi módra


A második és a negyedik negyedben nyújtott igen jó játékának köszönhetően a Veszprém csapata biztosan nyert Pécsett.

PTE-PEAC - Pannon Egyetem Veszprémi KK 61-80 (17-17, 13-25, 14-10, 17-28)

Pécs, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

Pécsi Egyetemi Atlétikai Club(PEAC): Buday-Sántha 3/3, Tálos 6, NAGY B. 26/18, Al-Farhat 4, KIS M. 11. Cs: Marczi 2, Perényi, Koltai 7, Thán 2.

Veszprém: Herbel 8, NOVÁK 14, KOVÁCS D. 10, CZAKÓ 15, TAKÁCS 25/6.Cs: Naményi 3/3, Soós-Nagy 5/3, Mónus.

Az első negyedben végig fej-fej mellett haladt a két együttes. A második elején "robbantott" a Veszprém csapata, amely egységes csapatmunkát bemutatva 11-2-re nyerte a szakasz első felét és jórészt ennek köszönhetően megnyugtató, 12 pontos előnyt szerzett a szünetre.

Nagy Bence vezérletével a második félidő elején szorossá tette a meccset a hazai gárda, amely "látótávolságon", azaz 10 ponton belülre került ellenfelétől. A veszprémi együttes azonban újítani tudott és tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét. A befejező negyedben ismét roppant hatékony, pontos támadójátékkal rukkoltak elő a vendégek, akiknél Kovács Dániel (10 pont, 10 lepattanó) és Takács András (25/6 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplával zárt. Czakó Tamás egyetlen gólpasszal és lepattanóval maradt el a tripla duplától, ő 15 ponttal, valamint 9-9 lepattanóval és gólpasszal járult hozzá a magabiztos veszprémi sikerhez. 

 

Veszprémben vesztette el veretlenségét a MAFC

Az akaratát a fővárosi legénységre rákényszerítő Veszprém küzdelmes meccsen, lényegében végig vezetve fosztotta meg veretlenségétől a MAFC együttesét.

Pannon Egyetem Veszprém - MAFC 84-67 (22-21, 21-13, 20-16, 21-17)

Veszprém, egyetemi - főiskolai bajnokságférfiak nyugati csoport

Veszprém: Kacskó 3/3, HERBEL 7/3, NOVÁK 28/3, CZAKÓ 17, Takács 13. Cs: BLASKOVITS 9, Kovács D. 3, Naményi 2.

MAFC: BARTA 12/3, DOBOS 13, Bedőcs, MIHALICS 21/9, Gergely 8. Cs: Horváth M. 4, Miháczi, Nebahaj 5/3, Tóth L. 4.

Magas színvonalú, kiegyenlített első negyedet követően a második szakaszban Novák Patrik és Czakó Tamás kettősének vezérletével lépett el a veszprémi csapat az ekkor gyengén dobó fővárosi alakulattól.

A folytatásban ugyan Mihalics Gábor próbálta versenyben tartani a MAFC csapatát, ám veszprémi részről a padról érkező Blaskovits Balázs is sokat hozzátett csapata összteljesítményéhez, így a harmadik negyed végére 10 pont fölé nőtt a különbség. Távolról mindkét csapat játékosai elég gyengén dobtak, a MAFC-ban pedig ezúttal nem volt annyi erő, hogy felzárkózzon, Novákot nem tudták tartani a vendégek, így a veszprémiek egy küzdelmes, jó mérkőzésen megfosztották veretlenségétől a MAFC csapatát.

 

Fölényes debreceni győzelem született Egerben

Végig hajtotta a meccset a DEAC Egerben és ennek meg is lett az eredménye.

EKF EVSI - DEAC 22-123 (8-28, 3-38, 5-28, 6-29)

Eger, egyetemi - főiskolai bajnokság, nők keleti csoport

Eszterházy Károly Főiskola (EKF EVSI): Vincepap, Takács P., Zsoldos 2, TÓBIÁS 10, Győrössy 6. Cs: Szöllősi 2, Kovács B., Mizsér, Nádudvari 2.

Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC): ORBÁN 14, MÁRIÁS 15/3, Jávor 9, STEKLER 14, Chvatal T. 10. Cs: Szabó R. 6, GÁL 16/9, GÖTTLINGER 21/3, PAPP 18.

A 18-4-es DEAC rohamot hozó első 5 perc már sejttetni engedte, hogy egyoldalú lesz a találkozó. A negyed második felében többet rontottak a vendégek, ezt a periódust csak 10-4-re nyerte a lényegesen erősebben játszó debreceni együttes, amely nem a legjobbakból álló ötösével kezdte a meccset.

A második negyedben aztán jöttek a legkiválóbbak, akik 18-0-s első 5 percükre még rá tudtak tenni egy lapáttal a második negyedben és a félidő hajrájában 20 pontot dobtak – igaz, ekkor 3-at a lelkes hazaiak is szereztek. Szünet után is végig egyoldalú volt a játék, a DEAC végig hajtotta a meccset, megtisztelve ezzel ellenfelét.