MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 24., péntek 06:32

Számos címvédést eredményezett a súlyemelő MEFOB

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) múlt hétvégén rendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra kilátogatott Dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és Kovács György főtitkár-helyettes is. A megmérettetésen a BME hallgatója, az 56 kilogrammos Bárdos Péter, az utóbbi három év MEFOB győztese, 112 kilogrammos összetett eredményével ez évben is megszerezte súlycsoportjának első helyét. A tavalyi MEFOB győztes Petrohai Balázs, a Debreceni Egyetem (DE) hallgatója megvédte címét, 183 kilogrammos eredményével ismét elhozta súlycsoportjában az összetett aranyérmet.


A 69 kilogrammos súlycsoport a BME-s hallgatók nagy viadalát hozta. Szakításban előbb Kiss Gergő ért el 75 kilogrammal sikert, majd egy rontás után csapattársa, Aszalós Gábor is eredményes volt 75 kilogrammal. Lökésben aztán Gergő 8 kilogrammal volt sikeresebb, így 173 kilogrammos összetett eredménnyel ő állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, s 165 kilogrammos összetett eredményével egyetemi társa, Aszalós Gábor követte. A harmadik helyet összetettben a Széchenyi István Egyetemre (SZE) járó Tímár Ádám szerezte meg, aki bár lökésben 1 kilogrammal jobb eredményt ért el Aszalós Gábornál, a szakításban elért 68 kg-os eredményével összetettben 159 kilogrammal, s így bronzéremmel zárt.

A tavalyi MEFOB győztes Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) tanuló Sóti Zsolt a lökésben megszerzett 125 kg-os elsőséggel és a szakításban elért második legjobbnak számító 100 kilogrammal szerezte meg összetettben az aranyérmet. A101 kilót sikerrel szakító, lökésben 115 kilogrammot is megtartó Nyíregyházi Főiskolás (NYF) Antal Sándor összetettben 5 kilogrammal előzte meg a bronzérmet megszerző Törő Andrást, aki a Debreceni Egyetemen folytatja tanulmányait. 

A legnagyobb versengést a 88 kilogrammosok vetélkedése hozta, ahol az ELTE hallgatója, a két éve MEFOB bajnok Kakatics Máté szakításban és lökésben is a legjobb eredményt érte el, így 208 kg-al összetettben is első lett. Máté egyetemi társa, Sóti László lökésben 2 kilogrammal maradt le a dobogó tetejéről, így összetettben 206 kilogrammal ezüstérmet szerzett. A Corvinus Egyetem hallgatója, Rubóczky Péter pedig összetettben 190 kilogrammal szerezte meg a harmadik helyet.

A 94 kilogrammosok körében a tavalyi MEFOB győztes Molnár Patrik 244 kg összetett eredménnyel ismét első lett. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatóját a BME tanulója Krokos Ádám követte 177 kilogrammos összetett eredményével, míg a harmadik helyezést 171 kilogrammal Orovecz Csaba szerezte meg, aki jelenleg a Kecskeméti Főiskolán (KF) tanul.

311 kilogrammos összetett eredménnyel a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) diákja, a két éve junior OB és MEFOB bajnok Csató István lett a 105 kilogrammos küzdelmének győztese. Az Óbudai Egyetem (ÓE) diákja, Antal Andrej 244 kg összetett eredménnyel ezüstérmet, míg Sivadó Gergő (NYF) 215 kg összetettel bronzérmet szerzett.

A SZE hallgatója, Sepovics Attila +105 kg-ban szerzett elsőséget.

A hölgyek körében az 53 kilogrammos, Pécsi Tudományegyetemen (PTE) tanuló Borbély Noémi 85 kilogrammos összetett eredménnyel,  az 58 kilogrammos Marton Renáta (NKE) 73 kilogrammos összetett eredménnyel, a 63 kilogrammos Schmied Barbara 90 kilogrammos összetett eredménnyel, a 69 kilogrammos, Semmelweis Egyetemen (SE) tanulmányokat folytató Kreics Dóra 120 kilogrammos összetett eredménnyel, míg az NKE-s, 75 kilogrammos Batancs Flóra 94 kilogrammos összetett eredménnyel szerzett aranyérmet. A tavalyi Suzuki Kupa győztes Deilnger Andrea (DE) 110 kilogrammos összetett eredménnyel lett a 69 kilogrammos súlycsoport ezüstérmese.

További részletek az eseményoldalon találhatóak.

 

 

Képgaléria

{gallery}1995{/gallery}