MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 21., kedd 20:07

Fölényesen nyerte az Asztalitenisz MEFOB-ot a Pécsi Tudományegyetem

Sikeres hetet zárt a Pécsi Tudományegyetem (PTE), hiszen nem csak a Birkózó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) zsebelt be aranyérmet az összesített pontversenyen, hanem az április 14-15-én Pécsett rendezett Asztalitenisz MEFOB-ról is abszolút győztesként térhetett haza.


A PTE csapata összesen 15 pontot szerzett a bajnokságon (2 arany, 2 ezüst, 5 bronz), ezzel maga mögé utasította Debreceni Egyetem (DE) csapatát, akik megszerzett érmeik révén (3 ezüst, két bronz) 8 ponttal büszkélkedhetnek. A bronzérmes a Széchenyi István Egyetem (SZE) lett 2 aranyéremmel és hat ponttal. Ezzel immár harmadik éve a PTE az összesített pontverseny győztese.

A férfi csapat kategóriában is a dobogó legfelső fokára a PTE csapata állhatott, míg a második helyet a DE, a harmadik helyet pedig a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói szerezték meg. A hölgyeknél a csapatverseny aranyérmese a SZE lett, az ezüstérmet a PTE I-es csapat, míg a bronzérmet a PTE II-es csapat vihette haza.

Férfi párosban aranyérmet szerzett Bihercz Tamás és Bihercz Gábor a PTE párosa, ezüstérmes lett Bán Gergő és Nagy Balázs (DE), bronzérmes pedig Varga Csaba és Csetle Zoltán (SZTE).

Női párosban első helyen Bálint Brigitta és Mógor Evelin (SZE) végzett. Másodikként Szenner Zsófia és Dénes Tímea (PTE), harmadikként pedig Fülöp Szilvia és Nagy Szilvia (DE) végzett.

A férfiak között egyéniben aranyérmes lett a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatója, Molnár Gergely, az ezüstérmet Bogádi Imre (BCE) vitte haza, míg a bronzérmet Varga Csaba (SZTE). Női egyéniben Tóth Kata (Kecskeméti Főiskola) aranyéremmel gazdagodott, a dobogó második fokára Fülöp Szilvia (DE) a harmadikra pedig Tóth Andrea (PTE) állhatott.

Részletes eredménylista az eseményoldalon.

 

Képgaléria

{gallery}1993{/gallery}