MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. július 24., csütörtök 10:33

Kemény harc folyt a rögbi kupáért

Miskolcon csaptak össze az egyetemi rögbi srácai. A küzdelmes meccseket 4 nap önfeledt szórakozás előzte meg, mivel a rögbis fiúk az EFOTT fesztivál ideje alatt is azon voltak, hogy minél jobban megismertessék a fesztiválozókkal az általuk kedvelt olimpiai rögbi szakágat.


A rögbi olyannyira elnyerte a fesztiválozók tetszését, hogy a fiatalok már ott a helyszínen megalakítottak egy férfi és egy női csapatot. Az EFOTT női csapatához csatlakozott Hricz Dézi és Gulyás Erika, az Óbudai Egyetem hallgatói, továbbá Horváth Petra, Kovács Zsófia és Varannai Zsófia, a Miskolci Egyetem tanulói és Varannai Gabriella.

Az EFOTT férfi rögbi csapatát Michele Catarinella, Molnár Tamás, Tajti Péter, Kandi József és Hajdú Attila, a Budapesti Gazdasági Főiskola tanulója és Gönczöl Tamás a Szent István Egyetem hallgatója alkotta.

A játékos rögbi bemutatók mellett hat csapattal megrendezett országos egyetemi döntő kezdő rúgását Gyovai Szabolcs tornaigazgató végezte el, aki szerint igen kiélezett küzdelmeket láthattak a nézők.

A bajnok a Szent István Egyetem Ördögök csapata lett, akik veretlenül meneteltek végig a döntőig, így 140 pontot gyűjtöttek. Másodikként végzett a Szegedi Tudományegyetem EHÖK SE csapata, ők így 85 pontot gyűjtöttek. Harmadik lett a BEAC Mókusok team 62 ponttal. Negyedik helyen a Debreceni SPQR csapata, ötödik helyen a DUF Szomja Tevék, hatodik helyen a PTE Indiánok végül hetedikként az Óbudai Egyetem csapata végzett. A végeredményt Juhász I. Márton a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség referense hirdette ki.

 

A meccsek az alábbi eredményekkel zárultak:

Csoport meccsek

Félidő

Végeredmény

SZIE-BEAC

5-0

5-0

SZTE-DUF

14-0

35-0

SZIE-PTE

14-0

35-0

SZTE-DE

0-12

14-24

BEAC-PTE

21-0

35-0

DE-DUF

14-0

40-0

 

 

 

5. HELY

 

 

PTE-DUF

0-26

0-26

 

 

 

3 HELY

 

 

BEAC-SZTE

14 - 5

19 - 12

 

 

 

1. HELY

 

 

SZIE-DE

19 - 5

28-17

 

Képgaléria

{gallery}1818{/gallery}