MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Rekordszámú nevező az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokságon

Gödöllő városában 2015. Július 23-tól, rendezik meg az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokságot (7-es Rögbi EEB). Az esemény sajtótájékoztatóján dr. Kiss Ádám professzor, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke elmondta, a rögbi olimpiai versenyszámának kontinentális egyetemi viadalán 7 fős csapatok mérkőznek meg egymással, hogy megszerezzék a 2015. évi Európa-bajnoki címet. Mint elhangzott a nézőközönség kiélezett küzdelmekre számíthat, hiszen még soha korábban nem jelezte ilyen magas számban egyetemi csapat a részvételét a 7-es Rögbi EEB-re, ez új rekord az Egyetemi Európai Sportszövetség (EUSA) rögbi szakágának történelmében.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

2014. július 24., csütörtök 10:33

Kemény harc folyt a rögbi kupáért

Kemény harc folyt a rögbi kupáért

Miskolcon csaptak össze az egyetemi rögbi srácai. A küzdelmes meccseket 4 nap önfeledt szórakozás előzte meg, mivel a rögbis fiúk az EFOTT fesztivál ideje alatt is azon voltak, hogy minél jobban megismertessék a fesztiválozókkal az általuk kedvelt olimpiai rögbi szakágat.

Új sportági referens: Juhász I. Márton - Rögbi

2013-tól új tagokkal bővült a MEFS sportági referens csapata és ezzel együtt az egyetemi bajnokságok sorában új sportágak jelentek meg. Köszöntjük az új kollégákat csapatunkban!

Bemutatkozik Juhász I. Márton, rögbi sportági referens.
Megújul a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok rendszere

Sportági referensi értekezletet tartott a MEFS 2013. november 12-én a BEAC-on, ahol tájékoztatást adott a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) megújuló rendszeréről. 2014-től a MEFOB-ok besorolása három különböző finanszírozási csoportba kerül, elsősorban attól függően, hogy az előző években milyen sportszakmai színvonalon, létszámmal kerültek megrendezésre. November 15-ig várja a MEFS további MEFOB rendezők jelentkezését a teljes 2014-es évre vonatkozóan.

Illusztráció

A két sportszövetség közti ismerkedő, hosszú távú együttműködést célzó megbeszélést tartott 2013. február 19-én a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Rögbi Szövetség (MRGSZ) a Magyar Sport Házában, melyen részt vett – többek között – mindkét szervezet elnöke és főtitkára is.