MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. július 13., szerda 14:47

Karate – EEJ 2016 – eddig két érem, de a harmadik már a küszöbön van

Tegnap (július 12. – kedd) egy ezüst és egy bronzérmet gyűjtött a magyar karate csapat, ma (július 13. szerda) pedig ismét küzdőtérre léptek Zágrábban a Mladost Sportcsarnokban. 


A férfi kumite csapat München és Sararjevo legyőzése utána az Európai Egyetemi Játékok döntéjében küzdött Zágráb csapatával. A kumite csapat tegnap végül is ezüst érmet szerzett

Nagy Botond (BME) szerezte meg a magyar csapat első érmét karate kata 3. helyzéssel Ali Sofuoglu (Marmara University) török, illetve Peter Fabian (Mendel University in Brno) mögött .

A Virág András (ÓE), György Dániel (TE), Höning Dávid (TE),  Höning Alexander Buda (SZIE), Szegedi Döme (Metropolitan), Kapdebó Lóránd (BCE) összeállítású magyar karate kumite csapat Ruzsinszki György edző vezetésével a dobogó második fokára állt fel az egész délután tartó küzdelmek után!

Kepdebó Lórántnak (BCE) holnap (július 14. csütörtök) 60kg-ban immár a 13:00-kor kezdődő döntőn szoríthatunk, hogy minél fényesebben csillogjon az érme. 

Höning Alexander (SZIE) a montenegrói, portugál, majd angol ellenfelét verve a legjobb négy közé ért, ahol az Európa-bajnok aktassal szemben sajnos nem sikerült a döntőbe jutás. De holnap a bronzért kűzdhet 84 kg-ban.

Képgaléria

{gallery}2366{/gallery}