MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. október 09., szerda 20:42

Hírek tagintézményeink sportéletéből - Sportágválasztó a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete első alkalommal (hagyományteremtő célzattal) szervezte meg a „PE Sportágválasztó” rendezvényét.


A Pannon Egyetem bőséges és színes kínálati palettával (több mint 50 sportág) igyekszik hallgatóit a rendszeres testmozgásra motiválni. Ennek érdekében számos külső szolgáltatót is beengednek létesítményeikbe. A PE Sportágválasztó esélyt adott a sportágaknak, illetve azok képviselőinek a bemutatkozásra, a hallgatók pedig személyes kapcsolatba kerülhettek az edzőkkel, tanárokkal. Az egyetemen friss edzői diplomához jutott sportági edzők is lehetőséget szoktak kapni, hogy egy-egy óra keretében kipróbálhassák tudásukat. Az ő számukra a bemutatkozás lehetőségét teremtette meg ez a program.

Az eddig alkalmazott fehér-fekete étlaphoz (sportági kínálathoz) képest a mostani közvetlen kapcsolatteremtés érezhetően előnyösebb, eredményesebb volt. Elsősorban az elsős hallgatók jelentek meg – őket egyébként már a gólyatáborban megkeresték a programmal, mert a Sport Intézet az ő tájékoztatásukat tartja a legfontosabbnak. A siker egyértelmű: az első hét után az órák látogatottsága hirtelen megugrott. Korábbi években mindig nehézséget okozott az új sportágak bevezetése, most ez zökkenőmentes volt.

A PE Sportágválasztón megjelent sportágak: Jóga, Etka jóga, Aerobic mozgásformák (4 féle), Kangoo, SMR nyújtás, Step-togu, Táncos mozgásformák (3 féle), aikido, Ju jitsu, Shotokan Karate, Taekwondo, Capoeira, Kettlebell, Balance edzés, Hot Iron, TRX, Crossfit, Evezés, Atlétika, Vívás, Falmászás, Úszás, Labdarúgás, Kosárlabda, Röplabda, Kézilabda, Floorball…

A programot számos támogató erősítette, melyek felajánlásait a szervezők tombolaként osztották szét a részt vevő hallgatók között a nap végén.

A program szervezésében az a hallgatói csoport segítette a Testnevelési és Sport Intézet munkáját, akik a MEFS szervezésében megrendezett sportrendezvény-szervező továbbképzésen részt vettek Fonyódligeten. Az ő szakmaiságukra épülő sikernek így a MEFS is részese lehetett.

 

Képgaléria

{gallery}1519{/gallery}