MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. május 30., hétfő 14:47

Röplabda MEFOB - a Kaposvári Egyetem és az ELTE az idei bajnok

A rendező Kaposvári Egyetem nagyszerű sikerével ért véget a röplabda egyetemi-főiskolai országos bajnokság négyes döntője. A házigazdák férficsapata, szettet sem vesztve arany-, a női együttes pedig bravúros ezüstéremmel zárta a viadalt.  A hölgyeknél a címvédő ELTE szerezte meg az első helyet.


A hölgyeknél rögtön a második nap nyitó találkozója döntött az első hely sorsáról. A Táncsics gimnázium sportcsarnokában a címvédő ELTE és a Kaposvári Egyetem összecsapása 113 perces, fordulatos csatát hozott, és végül a fővárosiak kerekedtek felül. A hazaiak mindent megtettek, hogy meglepjék jó erőkből álló ellenfelüket, de az ötödik, rövidített játékrész már egyértelmű volt. A somogyi lányok így is jócskán felülmúlták az előzetes várakozásukat a megszerzett ezüstéremmel. A harmadik helyet a pécsiek könyvelhették el, miután 3-0-ra verték a gödöllőieket.

A férfimezőnyből az idén kimagaslott a Kaposvári Egyetem együttese, amely harmadik mérkőzését is játszmavesztés nélkül hozta, ezúttal a szombathelyiek ellen. A második helyet a BME, a harmadikat pedig a Debrecen érdemelte ki.

Az eredményhirdetés előtt külön köszöntötték azt a kaposvári női csapatot, amely pontosan harminc évvel ezelőtt megnyerte az egyetemi-főiskolás bajnokságot.

Az idei MEFOB Döntő díjait Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára, Soltész Róbert, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség sportági referense, Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, Szerb Györgyvárosi spotreferens, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Kaposvári Egyetem Sport Iroda és Létesítményközpont irodavezetője és Orosz Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, a társrendező Kaposvári Röplabda Akadémia ügyvezetője adták át.

Vasárnapi eredmények

Nők:

ELTE – Kaposvári Egyetem 3-2 (22, -23, -24, 22, 8)
Pécsi Tudományegyetem – Szent István Egyetem 3-0 (20, 15, 20)

Férfiak:

Budapesti Műszaki Egyetem – Debreceni Egyetem 3-1 (16, 17, -16, 21)
Kaposvári Egyetem – Nyugat-Magyarországi Egyetem 3-0 (10, 16, 15)

Végeredmény

Nők: 1. Eötvös Loránd Tudományegyetem, 2. Kaposvári Egyetem, 3. Pécsi Tudományegyetem, 4. Szent István Egyetem.

Férfiak: 1. Kaposvári Egyetem, 2. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 3. Debreceni Egyetem, 4. Nyugat-Magyarországi Egyetem.

Különdíjasok

Nők: Győri Panna (Szent István Egyetem), Kiss Rebeka (Pécsi Tudományegyetem), Nagy Kitti (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Horváth Alexandra (Kaposvári Egyetem)

Férfiak: Beóka Balázs (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Magyar Tamás (Debreceni Egyetem), Szabó Gábor (Nyugat-Magyarországi Egyetem), Bagics Balázs (Kaposvári Egyetem).

 

Forrás: Sportrafel.ke.hu

Képgaléria

{gallery}2328{/gallery}