MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. augusztus 13., kedd 08:36

Három korábbi Universiade-győztes is világbajnok lett a vívó vb-n

Remekül zárult a budapesti vívó világbajnokság vasárnapi versenynapja, ugyanis a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású magyar férfi párbajtőr válogatott – legyőzve Ukrajnát a döntőben - aranyérmet nyert.


A négy párbajtőröző közül hárman az Universiadékon is diadalmaskodtak a korábbi évek folyamán. A 39 éves világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes (Athén, 2004) Imre Géza 18 esztendővel ezelőtt, 1995-ben Fukuokában, Japánban aranyérmet szerzett a párbajtőrvívó csapattal, melynek tagja volt még Kovács Krisztián, Horváth Csaba Zsolt és Kulcsár Krisztián.

A Kovács Ivánnal, Kulcsár Krisztiánnal és Imre Gézával 2004-ben olimpiai második Boczkó Gábor 1999-ben, Palma de Mallorcán a hatodik helyig jutott el az Universiadén, szintén csapatban. A 99-es spanyolországi magyar férfi párbajtőr csapat: Kolczonay Gábor-Imre Géza-Boczkó Gábor.

A fiatal generáció két tagja közül még a Budapesti Műszaki Főiskola hallgatójaként Rédli András már egyéniben lett Universiade-bajnok 2007-ben, Bangkokban. Szintén egyéniben nyerte meg az Universiadét a párbajtőrözőknél Szényi Péter, 2011-ben, a kínai Shenzenben.

 

Fotó: MTI