MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Aerobik MEFOB: Diákolimpia Döntő, Fitnesz nap és Egyetemi – Főiskolai OB egy napon, a TF-en

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Aerobik Országos Bajnokságot és Diákolimpia Döntőt, valamint ezzel együtt a Fitneszaerobik Napot másodszor rendezi meg a a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából, a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakág (MAESZ) szakmai felügyeletével a Magyar Testnevelési Egyetem sportegyesülete (TFSE Aerobik Szakosztály). A bajnokságon az amatőrök is kipróbálhatják magukat és a profikkal együtt részt vehetnek egy jó kis aerobik órán, vagy a Fitnesz nap valamelyik programján április 26-án a TF atlétika csarnokában.

A világbajnoki- és Universiade-aranyérmes örül annak, hogy egyre több szabadidősport rendezvény van

A 2011-ben, Shenzenben, Universiade-győztes Szényi Péter is ott lesz a hétvégi női sportfesztiválon. A Boczkó Gáborral, Imre Gézával, Rédli Andrással csapatban párbajtőr világbajnoki aranyat nyerő magyar vívó az élsport mellett is rendszeresen sportol kikapcsolódásként, ezért tisztában van a szabadidősport és a tömegsport fontosságával.

Három korábbi Universiade-győztes is világbajnok lett a vívó vb-n

Remekül zárult a budapesti vívó világbajnokság vasárnapi versenynapja, ugyanis a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású magyar férfi párbajtőr válogatott – legyőzve Ukrajnát a döntőben - aranyérmet nyert.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

Universiade: Letette az esküt a Magyar Egyetemi Csapat
Letették az esküt az oroszországi Kazanyban sorra kerülő 27. nyári Universiadéra utazó magyar sportolók péntek délután.
Universiade, 2013: Csapatvezetői értekezlet és sorsolás Kazanyban

Minden idők legnagyobb és legjobban megrendezett Universiadéja várható a nyár folyamán Oroszországban, több mint 13.500 sportolóval, kísérővel, edzővel (12.000 versenyző). 1500 újságíró, 20.000 önkéntes, 27 sportág és vadonatúj sportlétesítmények: 45 új vagy felújított létesítmény áll majd a résztvevők rendelkezésére. Ez Kazany, a 27. Nyári Universiade helyszíne. Az olimpia után a második legnagyobb multi-sport világeseményen a magyarok várhatóan 160 sportolóval indulnak. Az Universiádén kb. 150-160 nemzet részvételére lehet számítani.

2019. Universiade: Magyarország átutalta a pályázati díjat

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az EMMI Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkársággal egyeztetve, a MEFS elnökségének egyhangú támogatásával, átutalta a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) számlájára a 2019. évi Nyári Universiade megrendezésére vonatkozó pályázat díját. A pályázati dokumentáció megvásárlásával a pályázat beadásának jogát a MEFS hazánknak megszerezte. Így lehetőség nyílik arra, hogy a Kormány a pályázat részleteinek megismerése és kiértékelése alapján mérlegelhesse, hogy hazánk meg kívánja-e pályázni a 2019-es XXX. Nyári Universiade rendezési jogát.

Korábbi Universiade résztvevők a mezei futó ob győztesei

Korábbi universiade-résztvevők sikerét hozta a november 26-án Szentendrén megrendezett mezei futó országos bajnokság. A férfiaknál a Londonban is szereplő Minczér Albert, míg nőknél Papp Krisztina győzött. A két győztes egyetemi sportban is aktív résztvevők voltak a korábbi években. Papp a 2007-es bangkoki Universiadén volt tagja a magyar csapatnak, Minczér pedig 2007 mellett 2011-ben is indult az olimpia utáni második legnagyobb világeseményen.

2012. november 28., szerda 22:15

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség ünnepélyes keretek között köszöntötte a 2012-es londoni olimpia és paralimpia érmes egyetemi sportolóit, valamint a 2012-es egyetemi világbajnokságon érmet szerző magyar versenyzőket.