MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. szeptember 02., szerda 00:00

Gólyatábori Roadshow-t szervezett a SportPont Program (SPP)

Augusztus az egyetemi életben a gólyatáborokról szólt. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség idén második alkalommal települt ki az egészséges és sportos életmód népszerűsítésére, elterjesztésére SportPont Programjával (SPP) a gólyatáborokba. Az SPP Roadshowja 9 egyetem gólyatáborát érintette, ahol összességében 6600 hallgatót ért el. Az egyetemi gólyatáborok szervezői ez alkalommal is arra törekedtek, hogy a leendő hallgatók egészséges és sportos életmódjához is hozzájáruljanak.

 

Az SPP többállomásos roadshowján a szabadidős sporttevékenységekről és az SPP által kínált sportolási lehetőségekről, a hallgatóknak vonzó, garantált ajándékokról, a sportolással történő SportPontok gyűjtésérőlkaphattak információt az érdeklődők. Aki kedvet kapott az SPP-be való regisztrálásra, az a helyszínen megtehette ajándékért cserébe.

A sportolóknak lehetőségük nyílt arra, hogy kipróbálják magukat teqballban, buborékfociban, rekeszépítésben és különféle sorversenyekben is. Aki a sportolásban megfáradt, az a HÖOK-SPP chill sátránál babzsákokra heveredhetett le kellemes zene mellett, avagy egy kérdőív kitöltése után egy napszemüveggel lehetett gazdagabb. A kérdőív a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának szervezeti bemutatását érintették annak érdekében, hogy az egyetemekre, főiskolákra felvett hallgatók jobban képbe kerüljenek az érdekképviselet adta lehetőségek kapcsán is.

A csapat megfordult Szolnokon, az Óbudai Egyetem, Tatán a Semmelweis Egyetem, Csillebércen a Széchenyi István Egyetem, Siófokon a Budapesti Gazdasági Főiskola, Tiszafüreden az Eszterházy Károly Főiskola és Veszprémben a Pannon Egyetem, valamint emellett a Miskolci Egyetem, a Debreceni Egyetem, és a Szegedi Tudományegyetem gólyatáborában.

A roadshow-k alkalmával a friss egyetemisták igen lelkesnek bizonyultak a SportPont Programot illetően, hiszen összességében több mint 700 gólya regisztrált be a programba.