MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. december 15., hétfő 12:39

Folytatódik az MLSZ és MEFS labdarúgó bajnoksága

A 2014/15-ös tanévben tovább folytatódik a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közös, kispályás labdarúgó bajnoksága, amely az előző szezonban is nagy sikert aratott a hallgatók körében.


A legtöbb résztvevővel űzött egyetemi labdajáték, az egyetemi kispályás labdarúgás is komoly fejlődésnek indult. A Telekom tavalyi, jelentős anyagi támogatása nem csak új hallgatók bevonását tette lehetővé, de a céges partnerség ráirányította a figyelmet a PR és kommunikáció fontosságára is és a profitorientált környezetben elvárt adminisztratív fegyelemre.

Az intézményi bajnokságok országos döntője, az előző szezonhoz hasonlóan, jövő évben is Debrecenben a Campus Fesztivál ideje alatt lesz. A legjobb intézményi csapatok részvételét, utazását az MLSZ fogja biztosítani.

A MEFS és az MLSZ együttműködésével fejlődhet az intézményei bajnokságokban sportoló hallgatók hozzáférése az MLSZ szakmai programjaihoz. A MEFS és az MLSZ célja, hogy az intézmények nemcsak az országos labdarúgó szövetséggel, hanem a helyileg illetékes megyei igazgatóságokkal is együttműködjenek. Az együttműködés céljai:

  • A játékvezető képzés beindítása, együttműködés a Megyei Igazgatóságok játékvezető képzéseivel
  • A grassroots önkéntes szervező képzések beindítása
  • Az edzőképzés beindítása annak érdekében, hogy az intézményi sportegyesületeket utánpótlás vagy segédedzők tudják támogatni
  • Szakmai fórum szervezése, ahol a gyakorlati tudásanyag és tapasztalat egyeztetésére az MLSZ szakmai felügyelete mellett kerülhet sor.