MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. november 13., szerda 08:09

Egyetemi Futsal: Rangadót nyert az Óbuda, hibátlan a TF

Fontos sikert könyvelhetett el az Egyetemi Futsal bajnokság negyedik fordulójában az Óbudai Egyetem csapata, ugyanis nagy csatában sikerült felülmúlniuk a közvetlen rivális ELTE-ÁJK gárdáját. A szerdai nap másik összecsapása sima BME győzelmet hozott a BKF Farkasaival szemben. Csütörtökön nyert a listavezető TF, a KRE ÁJK és az ELTE-BEAC is.


Szoros Óbudai siker a jogászok ellen

Meglepően egyoldalúan indult a mérkőzés az Óbudai Egyetem és az ELTE jogászai között, az óbudai csapat már a második percben betalált Rozmann Roland révén. Ezt követően sem vettek vissza és folyamatos nyomás alatt tartották az ELTE kapuját. Ennek a mentalitásnak meg is lett az eredménye, hiszen Vachter Gábornak előbb a 10. percben, sikerült megdupláznia csapata vezetését egy szépségdíjas akció végén, majd két perccel később ismét ő volt eredményes és ezzel már 3-0-ra ment az Óbuda.

A jogászok azonban nem adták fel, köszönhetően remek szurkolótáboruknak is, akik az eredmény ellenére tovább biztatták csapatukat. Az első félidő közepén össze is jött a szépítés Kulcsár Ádám góljával, majd a fordulás után Kulcsár ismét beköszönt az egyébként remekül védő Hoffer Csabának, ezzel egy gólra felzárkóztatva csapatát. Ezt követően tovább rohamozott az ELTE-ÁJK, és többször is nagyon közel kerültek az egyenlítéshez. Az Óbuda inkább a kontráiban bízott és be is jött a taktika, ugyanis egy veszélyes ellentámadás után kiharcolt szabadrúgásból sikerült ismét kétgólosra növelniük az előnyt.

Az ELTE persze ezután sem adta fel és tovább támadtak a fiúk. Az Óbuda azonban úgy tűnt uralja a mérkőzést és a 38. percben ismét betaláltak, ezúttal Appl Kristóf volt a gólszerző. Mielőtt azonban kényelmes vezetése birtokában az Óbudai Egyetem kiválóságai úgy érezhették volna, hogy zsebben a győzelem, rögtön a középkezdés után szépített a jogászokból álló brigád az eltés szurkolók nagy örömére.

A 45. percben az ELTE egyik játékosa, Deák Milán nem bírta idegekkel és egy durva becsúszás után kiállították. Az ember és gólhátrányban lévő eltések azonban kihúzták ezt az időszakot újabb bekapott gól nélkül és már kiegészülve az utolsó percben Kelemen Tibor góljával ismét feljöttek egy gólra. Az utolsó másodpercekre minden mindegy alapon támadott a hátrányban lévő csapat, de ezzel hátul nagyon kinyíltak és Sándor István egy ellentámadásból megadta a kegyelemdöfést. A nap rangadóján tehát 6-4-re diadalmaskodott az Óbudai Egyetem és ezzel megelőzte a tabellán az ELTE-ÁJK-t és feljött a második pozícióba a TF mögé.

Az ELTE csapatvezetője Pálffy László így értékelte a mérkőzést:
„Abszolút szoros mérkőzésre számítottam, de természetesen azt reméltem, hogy a mérleg nyelve felénk fog majd billeni. Sérülésekkel hátráltatott kerettel jöttünk, egy döntetlennel elégedett lettem volna a mai nap. A jövő héten a BKF csapatát fogadjuk, mindenképpen szeretnénk javítani, és szurkolóinknak is megköszönni, hogy így kitartanak mellettünk, mindenképpen győzelemre számítok!

Hoffer Csaba(csapatvezető, Óbudai Egyetem): „Úgy érzem, hogy a meccs elejét kicsit ellazsáltunk, jobban is odatehettük volna magunkat, de aztán kétséget kizáróan mindent megtettünk, amit csak lehetett. Vannak hiányosságaink, de ennek ellenére abszolút elégedett vagyok a csapatommal, mindenki a maximumot hozta, büszke lehetek rájuk. Ami a játék végeredményét illeti: nem lepett meg, ezt vártuk a mai meccstől.”

 

A BME megszelidítette a Farkasokat

Az est másik mérkőzésén a BME Docler Akadémia és a BKF hallgatói feszültek egymásnak. Hasonlóan az első mérkőzéshez itt is egy gyors góllal kezdtek a csapatok. Fábián Gábor az 5. percben volt eredményes és ezzel vezetéshez jutatta a BME csapatát. A BKF játékosai nem tudták felvenni a meccs ritmusát és sem támadásban sem védekezésben nem álltak a helyzet magaslatán. Ennek eredményeképpen a BME több ziccert is kidolgozott és a 18. percben egyet be is lőttek belőle.

A második játékrészben is gyors góllal kezdtek a leendő mérnökök, Buza Bence a 28. percben alakította az állást 3-0-ra. A BKF Farkasai továbbra sem tudták saját játékukat játszani és alig-alig jutottak helyzethez. A BME, azonban köszönhetően a Kommunikációs Főiskola szellős védekezésének a 32. percben ismét a gólvonalon túlra jutatta a labdát és ezzel gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást. A találat szerzője a második gólját jegyző Szigeti Alex volt. 7 perccel később a Farkasok Bata révén megszerezték a becsületgólt, de az utolsó szó így is a mérnököké lett, akik a 43. percben Tímár Máté találatával beállították az 5-1-es végeredményt.

 

Menetel a TF, jogász siker a Károli házi rangadóján

A csütörtöki játéknapon a listavezető TFSE tovább folytatta menetelését, ezúttal a Corvinus Futsal gárdáját múlták felül, 6-4 arányban. A gazdászok jól tartották magukat, a szűkösebb keret ellenére jól bírták a tempót a fiatal tesisekkel, ám a mérkőzés végén bekapott három gól megpecsételte sorsukat.

A Károli két csapata közötti csatában óriási fölénnyel az ÁJK legjobbjai győzedelmeskedtek, a bölcsészeknek össze kell kapniuk magukat a bajnokság következő fordulóira. A 9-1-es végeredménnyel végződő összecsapáson Velkey három góllal vette ki a részét a győzelemből.

A forduló utolsó meccsén az előzetesen esélyesebbnek tartott ELTE-BEAC is begyűjtötte a három pontot a JTE Pázmány ellen. A JTE-ből ezúttal hiányzott a 9 góllal a góllövőlistát vezető Bagó, ez meg is látszott a teljesítményükön, hiszen most csak egy találatra futotta az erejükből.

 

Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 4. forduló:

Szerdai játéknap:

ÓBUDAI EGYETEM KFSC- ELTE-BEAC-ÁJK 6-4 (3-1)
Gólszerzők: Rozmann Roland (2.), Vachter Gábor Márk (10., 12.), Gergály Gyula (32.), Appl Kristóf (38.), Sándor István (49.), illetve Kulcsár Ádám (16., 27.), Farkas Márton (38.), Kelemen Tibor (49.)

BKF FARKASOK – BME DOCLER AKADÉMIA 1-5 (0-2)
Gólszerzők: Bata Árpád (39.) illetve Fábián Gábor (5.) Szigeti Alex (18., 32.) Buza Bence Lajos (28.) Timár Máté (43.).

 

Csütörtöki játéknap:

TFSE- CORVINUS FUTSAL 6-4
Gólszerzők:Szopkó (12.,40., 46,) , Sztranyovszki (21. 43.), Faragó (50.) ill. Sélley (10.) Sipaki (22, 32.) Gungl (40.)

KRE FŐNIXEK-ÁJK- KRE FŐNIXEK-BTK 9-1
Gólszerzők: Kántor (1, 26.) Győri (20.) Velkey (22.,29.,37.), Mező I.(30., 49.), Mező G.(46.) ill. Verebics (28.)

JTE Pázmány-ELTE-BEAC1-3
Gólszerzők: Daybis (32.) ill. Rácz (17.), Gyurián (36.) Kiss B. (44.)

 

Forrás: Kocsis Viktor, Farkas Máté