MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. április 29., hétfő 09:39

Dr. Tóth László rangos kitüntetést kapott

Érthetően jókedvű volt dr. Tóth László, a magyar szövetség elnöke, aki immár tizennégy éve tölti be ezt a pozíciót, tegyük hozzá, teljes sikerrel. A Magyar Judo Szövetség elnöke a szombat esti gálán Szergej Szolovejcsiktől, az Európai Judo Szövetség (EJU) elnökétől az EJU Gold Order of Merit, vagyis az EJU-érdemrend arany fokozatú kitüntetését vehette át, a kontinentális szövetség ezzel ismerte el az MJSZ első emberének munkáját.

Dr. Tóth László rangos kitüntetést kapott Dr. Tóth László rangos kitüntetést kapott Fotó: MJSZ/Horváth György

Az elnököt a vasárnapi csapatversenyek befejező küzdelmei előtt kértük arra, hogy röviden vonja meg az Eb mérlegét.

„Tényleg csak jót tudok mondani. Voltak ugyan gondok a rajt előtt, de amire kellett, addigra elült a hullámverés. Minden a helyére került, mindenki elvégezte a dolgát. Igaz, kemény munkát rótt ez mindenkire a kulisszák mögött, azonban a lelátó közönsége csak annyit látott, hogy minden pontosan, gördülékenyen történik. Igaz, ezeket a szavakat én mondom el, de az összes szervezőnek jár a köszönet. Mindenkinek, aki csak egy kicsit is hozzátett a verseny sikeréhez. Tegnap este az Európai Judo Szövetség gáláján egy asztalnál ülhettem a barcelonai hősökkel, akik azt mondták, remélik, hogy budapesti Európa-bajnokság után nem kell megint harminckét évet várni egy újabb hazai kontinensbajnokságra. Bátran megválaszolhattam nekik, hogy egészen biztosan nem…”
 

Fotó: MJSZ/Horváth György

 

Az elnök hozzátette: komoly szándéka a magyar szövetségnek, hogy megpályázza a 2017-es világbajnokság rendezési jogát, ehhez az Európa-bajnokság sikerei biztos alapot adnak.

„A terem berendezésében segédkező fiataloknak, akik reggel öt órától a helyszínen dolgoztak, mondtam is, remélem, négy év múlva nekik rendezhetjük majd be a Papp László Arénát.”

Az Európa-bajnokságnak lesz folytatása, jövőre már Grand Prix-viadalt rendezne az MJSZ.

„Most már elárulhatom, amikor a sportágfejlesztésről tárgyalhattunk Orbán Viktor miniszterelnök úrral, a személyes kérése volt, hogy a következő években se maradjunk rangos verseny nélkül. A budapesti Judo Grand Prix lesz ez a verseny, amely megfelelő felkészülést is jelent majd szervezőként a 2017-es világbajnokságra.”

Ami a szakmát illeti, dr. Tóth László – aki az Újpesti Dózsa válogatott kerettag judósa volt –, elmondta, hogy a maga részéről mindig is három éremben bízott, mert ez takarja a realitást, erre volt képes ez a válogatott.

„Különösen örülök az ötödik és a hetedik helyezéseknek, mert ezek jelzik, hogy jönnek föl a fiatalok, akik nélkül nem elképzelhető a jövő. Örülök, hogy lehetőséget tudtunk adni a bemutatkozásra olyan ígéretes versenyzőinknek, mint Zámbori Bence, Gercsák Szabina, Gorjánácz Zsolt vagy Tóth Krisztián, ők eddig nem szerepelhettek felnőtt világversenyen. Remélem, őket sikerül majd beépítenünk a riói csapatunkba.”

 

Forrás: MJSZ