MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Rekord létszám és a Testnevelési Egyetem uralma jellemezte a Judo MEFOB-ot

2014. november 30-án rekord létszámú nevezővel zajlott le a 25. Judo Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A versengésben 17 egyetemről és főiskoláról 173 versenyző vett részt. Az amatőr versenyzők mellett tiszteletüket tették, profi válogatott sportolók is, persze szerényebb számban, mint tavaly, hiszen idén pont a koreai Grand-Prix-re esett a MEFOB.

2014. november 28., péntek 18:58

Újra megmérkőznek az egyetemista judósok

Újra megmérkőznek az egyetemista judósok

2014. november 30-án, vasárnap újra a tatamira léphetnek az egyetemisták, hogy eldöntsék, ki a legjobb judós az egyetemi életben. A 2014-es Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Judo Bajnokságot a budapesti BHSE Küzdősport Centrumban rendezi a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Judó Szövetség (MJSZ) 11 órától.

Universiade sikerekről a Pécsi Konferencián

Magyarországi rendezésű sporteseményekről tartottak konferenciát a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sporttudományi Társaság együttműködésében, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Birkózó Szövetség társrendezésében. A pécsi tudományos fórumon dr. Tóth Miklós MOB-alelnök, dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató és Győrfi János osztályvezető is előadást tartott.

Karakas, Vér, Zámbori és Baczkó egyetemi magyar bajnok

Huszonkét egyetem és főiskola százötven hallgatója mérte össze tudását a Budapesten megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Judo Bajnokságon november 30-án. Egyetemi magyar bajnoki címet szerzett az olimpiai ötödik Karakas Hedvig, a kazanyi Universiaden bronzérmet szerző Vér Gábor és Zámbori Bence, valamint a szintén Universiade résztvevő Baczkó Bernadett. Az egyetemek közötti pontversenyt a Semmelweis Egyetem nyerte. Az esemény szervezője a Magyar Judo Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, fővédnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem volt.

2013. április 29., hétfő 09:39

Dr. Tóth László rangos kitüntetést kapott

Dr. Tóth László rangos kitüntetést kapott

Érthetően jókedvű volt dr. Tóth László, a magyar szövetség elnöke, aki immár tizennégy éve tölti be ezt a pozíciót, tegyük hozzá, teljes sikerrel. A Magyar Judo Szövetség elnöke a szombat esti gálán Szergej Szolovejcsiktől, az Európai Judo Szövetség (EJU) elnökétől az EJU Gold Order of Merit, vagyis az EJU-érdemrend arany fokozatú kitüntetését vehette át, a kontinentális szövetség ezzel ismerte el az MJSZ első emberének munkáját.

2013. április 20., szombat 21:33

Judo Európa-bajnokság

Judo Európa-bajnokság

Az idén fennállásának 65. évfordulóját ünneplő Európai Judo Szövetség (EJU) és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) 2013. április 25. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezi meg az év egyik legrangosabb magyarországi sporteseményét, az adidas Judo Európa-bajnokságot, amelyre 42 ország 410 judósát nevezte nemzeti szövetsége.

2013. április 04., csütörtök 09:00

Adidas Judo Európa-bajnokság

Adidas Judo Európa-bajnokság

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) 2013. április 25. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezi meg az év egyik legrangosabb magyarországi sporteseményét, az Adidas Judo Európa-bajnokságot. A felnőtt kontinensbajnokságra várhatóan több mint negyven európai ország küldi el legjobb versenyzőit, a magyar válogatott teljes létszámban, vagyis a férfiaknál és a nőknél is kilenc-kilenc egyéni versenyzővel indul. A mieink már túl vannak a válogatóversenyeken, a csapathirdetésre 2013. április 10-én, az MJSZ elnökségi ülése után kerül majd sor.

Joó Abigél és Csoknyai László is országos egyetemi bajnok

Tatamira lépett a magyar judosport élvonala is a szombaton megrendezett egyetemi-főiskolai judo bajnokságon. Az egyetemi bajnokság 174 indulóval és 26 résztvevő intézménnyel az idei év legnagyobb létszámú judoeseménye volt hazánkban. A mezőnyben köszönthették a szurkolók az olimpiai ötödik Joó Abigélt, a londoni résztvevő Csoknyai Lászlót, az U23-as bajnok Kiss Norbertet, és az U23-as Európa-bajnok Zámbori Bencét is. Bemutató mérkőzésen dr. Kovács Antal, a magyar judosport első, és eddig egyetlen olimpiai bajnoka és az Universiade bronzérmes Bor Barna is megmérették magukat a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) küzdősport centrumában.

Tatamira lépnek a londoni olimpia sztárjai és Kovács Antal a Judo MEFOB-on november 25-én

Nem mindennapi csemegével várják a sportért rajongó egyetemi hallgatókat és szurkolókat 2012. november 25-én, a BHSE Küzdősport Centrumban megrendezésre kerülő Magyar Egyetemi-Főiskolai Judo MEFOB-on.