MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. február 28., péntek 07:52

Dr. Simicskó István a Sakk MEFOB fővédnöke

Egyetemi vezetők, olimpikonok, közéleti személyiségek ülnek a sakktábla mögé a március 8-án megrendezésre kerülő Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Sakk Bajnokság (Sakk MEFOB) kísérőeseményén. A hírességek szimultánban mérik össze tudásukat Antal Gergely nemzetközi nagymesterrel, a házigazda Corvinus Egyetem volt hallgatójával. Az esemény fővédnöke Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár. Martinek János olimpiai bajnokkal és Szávay Ágnes sokszoros WTA győztes teniszezővel is találkozhatnak az érdeklődők a programon. A MEFOB FIDE pontszerző verseny, de a profi kategória mellett az amatőr versenyzőknek is indítanak külön kategóriát a szervezők. Az eseményen a résztvevők SportPontokat gyűjthetnek és nyereménysorsoláson vesznek részt.


 

A Budapesti Corvinus Egyetem a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel együtt első alkalommal rendez MEFOB-ot, ez alkalomból pedig színvonalas, sokoldalú és izgalmasnak ígérkező verseny megszervezésére törekszik. A mind amatőröknek, mint profiknak szóló megmérettetést – kiegészítő programok mellett – díszvendégekkel, újságírókkal, közéleti személyiségekkel és sportolókkal szervezett sakk szimultán teszik színesebbé. A szimultánt Antal Gergely nemzetközi nagymester adja – többek között – olyan ellenfelekkel, mint Martinek János kétszeres olimpiai bajnok és többszörös világbajnok öttusázó, Bácskai János, a IX. kerület polgármestere vagy a Corvinus Egyetem tudományos rektor helyettese, Dr. Palkovics László.  

A MEFOB nem csak lehetőséget nyújt a profi sakkozóknak, hogy nagyon kedvező feltételekkel vegyenek részt FIDE pontszerző versenyen, de az amatőrök számára is vonzó jutalmakat biztosít: a legjobb női versenyzőnek (hiszen nőnap lesz), a legjobb amatőrnek, a legjobb csapatnak is jár majd valamilyen meglepetés. A Sakk MEFOB is része a SportPont Programnak, így az induló hallgatók a nevezésük után SportPontot kapnak, ezzel közelebb kerülve a garantált tárgynyereményekhez.

A rendezők nagy örömére a bajnokság fővédnöki felkérést elfogadta dr. Simicskó István. A védnökök dr. Rostoványi Zsolt, a BCE rektora, dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke, az ELTE professzora, illetve Mészáros Attila, a Magyar Sakkszövetség főtitkára lesznek.

A neveket és programokat olvasva nem kérdés, hogy különleges rendezvényre számíthatnak a résztvevők és a nézők a Corvinuson. Különdíjak, színes programok, további meglepetés vendégek, az egyetemek és főiskolák sakk elitje és lelkes amatőrök egy helyen. Ez mind a Sakk MEFOB 2014-ben.

Nevezni március 6-ig lehet a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. További részletek az Egyetemi sport weboldalán.