MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) döntése alapján a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 2018-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE) közösen Öttusa Egyetemi Világbajnokságot (EVB), a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel (MKKSZ) közösen pedig Szegeden, Kajak-kenu EVB-t rendezhet. A Matyi-érre tervezett esemény megszervezésével kapcsolatosan folynak a tárgyalások a Szegedi Tudományegyetem vezetésével is.

Handó Vilmos és a BME diadalmaskodott a rendhagyó sakk MEFOB-on

A Budapesti Corvinus Egyetem idén első alkalommal rendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), nem is akármilyet. Március 8-án, szombaton sakk sportágban mérkőztek meg a Fővámpalotában a hazai felsőoktatás legjobbjai és a magyar sport és közélet kiemelkedő alakjai egyaránt. A rendezvény nemcsak a versenyzők számára volt érdekes, ugyanis Antal Gergő, Corvinuson végzett nemzetközi sakk nagymester látványos szimultánt játszott ismert sportolókkal és közéleti személyiségekkel. A bajnokságot Handó Vilmos (BME) nyerte, a legjobb női versenyző Havanecz Bianka (BCE) lett, az intézmények közötti csapatversenyben pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diadalmaskodott.

2014. február 28., péntek 07:52

Dr. Simicskó István a Sakk MEFOB fővédnöke

Dr. Simicskó István a Sakk MEFOB fővédnöke

Egyetemi vezetők, olimpikonok, közéleti személyiségek ülnek a sakktábla mögé a március 8-án megrendezésre kerülő Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Sakk Bajnokság (Sakk MEFOB) kísérőeseményén. A hírességek szimultánban mérik össze tudásukat Antal Gergely nemzetközi nagymesterrel, a házigazda Corvinus Egyetem volt hallgatójával. Az esemény fővédnöke Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár. Martinek János olimpiai bajnokkal és Szávay Ágnes sokszoros WTA győztes teniszezővel is találkozhatnak az érdeklődők a programon. A MEFOB FIDE pontszerző verseny, de a profi kategória mellett az amatőr versenyzőknek is indítanak külön kategóriát a szervezők. Az eseményen a résztvevők SportPontokat gyűjthetnek és nyereménysorsoláson vesznek részt.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

Az EFOTT lehet a nyár legsportosabb fesztiválja

Igazi csemegének ígérkezik Zánkán a június 29-e, a Civil Tér színpadát ugyanis sztársportolók lepik el, akik a beszélgetésen túl, egy kis mozgásra is kaphatóak lesznek. A nyár legsportosabb fesztiváljának ígérkező EFOTT-on a hagyományos sportágak mellett az újdonságnak számító sárkányhajózás és a bossaball is kipróbálható, de a vízi mókák és a szervezett bicikli-túrák sem maradnak el. Íme egy kis ízelítő a közel 50 „mozgólehetőség” közül.

Közel félezren futottak együtt az olimpikonokkal a Tudás útján

Martinek János olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, Balogh Gábor világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó, valamint Szőnyi Ferenc ultratriatlonista világbajnok is csatlakozott a közel félezer résztvevőhöz a Tudás útján november 11-én.

2012. október 26., péntek 12:16

November 11-én fuss a TUDÁS ÚTJÁN!

November 11-én fuss a TUDÁS ÚTJÁN!

Miben különbözik ez a verseny Budapest más tömegrendezvényeitől? Ez a futóverseny éppen attól különleges, hogy elsősorban az egyetemi sportról és az egyetemistáknak szól. Budapest egyetlen kifejezetten egyetemi hosszú távú futóversenyén várják mind a félmaraton táv szerelmeseit, de azokat is, akik egy jó hangulatú buli keretében szívesen futnának vagy kocognának le 6 km-et.