MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. május 06., péntek 13:52

Sakk MEFOB végeredmények

Sakk MEFOB végeredmények

A 2016-os MEFS sakkbajnokság magas színvonalon került megrendezésre az ELTE Dayka Gábor utcai kollégiumában. 

2016. április 12., kedd 14:54

Sakk MEFOB - 2016

Dátum: 2016. április 30.
Helyszín: ELTE Egyetemi Kollégium Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégiuma Budapest, 1118 Dayka Gábor utca 4.
Kategória: Versenysport

2015. március 11., szerda 21:33

Sakk mattot adott a Corvinus

Sakk mattot adott a Corvinus

Március 7-én sikeresen lezajlott a Sakk Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) sakkban nem csak a csapatversenyt nyerte meg, corvinusos diák diadalmaskodott az egyéni számban is.

2015. február 18., szerda 12:29

Adj mattot!

Adj mattot!

Ébreszd fel magad a téli tespedésből és mozgasd meg az agytekervényeidet! 2015 március 7-én újra sakk-mattot adhatsz egyetemi, főiskolai társaidnak a Sakk Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB).

Műszaki Felsőoktatási Sportnapok – Sportos mérnök-jelöltek versenye Győrött

A negyvenötödik Műszaki Felsőoktatási Sportnapok versenyeit 2014. október 27-28-án, hétfőn és kedden a győri Széchenyi István Egyetem rendezi. A vendéglátók eddig huszonhárom alkalommal nyerték meg az összetett pontversenyt, s ezúttal is címvédőként várják a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Dunaújvárosi Főiskola, a Kecskeméti Főiskola, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem mérnök-jelöltjeit, akik asztalitenisz, férfi kézilabda, női és férfi kosárlabda, kispályás labdarúgás és sakk sportágakban versengnek.

Handó Vilmos és a BME diadalmaskodott a rendhagyó sakk MEFOB-on

A Budapesti Corvinus Egyetem idén első alkalommal rendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), nem is akármilyet. Március 8-án, szombaton sakk sportágban mérkőztek meg a Fővámpalotában a hazai felsőoktatás legjobbjai és a magyar sport és közélet kiemelkedő alakjai egyaránt. A rendezvény nemcsak a versenyzők számára volt érdekes, ugyanis Antal Gergő, Corvinuson végzett nemzetközi sakk nagymester látványos szimultánt játszott ismert sportolókkal és közéleti személyiségekkel. A bajnokságot Handó Vilmos (BME) nyerte, a legjobb női versenyző Havanecz Bianka (BCE) lett, az intézmények közötti csapatversenyben pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diadalmaskodott.

Vigyázz, kész, kattints! Fotópályázat a Sakk MEFOB-on

A Budapesti Corvinus Egyetemen az ott megrendezésre kerülő SAKK MEFOB keretében fotópályázatot hirdet, melynek témája a sakk a mindennapjainkban. A képeknek saját műnek kell lenniük, képmódosító és képjavító eljárások használata megengedett. A beküldési határidő 2014. március 6. csütörtök, éjfél.

2014. február 28., péntek 07:52

Dr. Simicskó István a Sakk MEFOB fővédnöke

Dr. Simicskó István a Sakk MEFOB fővédnöke

Egyetemi vezetők, olimpikonok, közéleti személyiségek ülnek a sakktábla mögé a március 8-án megrendezésre kerülő Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Sakk Bajnokság (Sakk MEFOB) kísérőeseményén. A hírességek szimultánban mérik össze tudásukat Antal Gergely nemzetközi nagymesterrel, a házigazda Corvinus Egyetem volt hallgatójával. Az esemény fővédnöke Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár. Martinek János olimpiai bajnokkal és Szávay Ágnes sokszoros WTA győztes teniszezővel is találkozhatnak az érdeklődők a programon. A MEFOB FIDE pontszerző verseny, de a profi kategória mellett az amatőr versenyzőknek is indítanak külön kategóriát a szervezők. Az eseményen a résztvevők SportPontokat gyűjthetnek és nyereménysorsoláson vesznek részt.

2014. február 20., csütörtök 22:16

Ideje lépni! Sakk MEFOB a Corvinuson

Ideje lépni! Sakk MEFOB a Corvinuson

Eddig vártál a lehetőségre, hogy megmutathasd, milyen jól bánsz a bábukkal? Egyetemen, vagy főiskolán tanulsz, és szívesen mattod adnál valakinek, vagy egyszerűen csak kipróbálnád magad, felelevenítenéd tudásod? Esetleg kíváncsi vagy hogyan néz ki egy sakk szimultán egy igazi nagymesterrel, vagy találkoznál Dj. Dominque-kal és Szávay Ágnessel? Akkor pontosan Neked szól az egyetemi- főiskolai sakkbajnokság március 8-án a Corvinus E épületében!

Hírek tagintézményeink sportéletéből - Miskolci Egyetemi Sportnap

Rektori szünet keretében került megrendezésre a XIV. Miskolci Egyetemi Sportnap. A rendezvény történetében példátlan esőzés sem tudta eltántorítani a hallgatókat, igaz a megszokott 3.000-3.500 fős résztvevői létszám idén elmaradt, de a számos elhalasztott program ellenére is mintegy 1.500 fő hallgató (ebből több, mint 1.000 fő regisztrált a különböző sportprogramokra), oktató és egyetemi dolgozó volt jelen az eseményen.

1. oldal / 2