MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 15., kedd 08:15

Vívó MEFOB: a BME végzet az összesített lista élén

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Vívó Országos Bajnokság (MEFOB) vasárnapi versenynapján sem maradtak el a debreceni sikerek, ám a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) versenyzői az utolsó napon is kiváló formában voltak. A férfi és a női kard egyéni és csapatversenye mellett az Universitas váltó küzdelmeire került sor a zárónapon.


Reggel 10 órakor közel 30 férfi kardvívó kezdte meg a küzdelmeket, a Debreceni Egyetemet (DE) Morgan Marcoux és Serra Solt képviselte. Mindketten jól vívtak, az egyenes kieséses szakaszban pedig könnyed győzelemmel jutottak a legjobb 16 közé.

Azonban a nyolcas döntő a debreceni versenyzők számára ezúttal csupán álom maradt. Nem úgy Nemes Balázsnak, a BME kardozójának, aki egészen a döntőig menetelt és ott 15/9-re verte a Budapesti Corvinus Egyetem vívóját, Soproni-Szabó Benedeket.

A hölgyek versenyében megszerezte az első aranyérmét a Semmelweis Egyetem is, Mikulik Júlia révén. Mikulik nagyon magabiztosan vívott mind a selejtezőkön, mind pedig az egyenes kieséses szakaszban, így nem volt kérdés, hogy a végállomás számára a finálé lesz. A döntőben végül a Pécsi Tudományegyetem kardozójával, Magyar Zsanettel találkozott össze, akit 15/5-re vert. A női kardozók versenyének egyik pikantériája, hogy Mihály Kata és Zavoda Dóra, a Debreceni Egyetem vívói a csoportkört követően egymással küzdöttek meg a legjobb 16 közé kerülésért, amelyen Mihály revánsot vett a pénteki, párbajtőrben elszenvedett vereségéért.

A DE a férfi és női számban is indított csapatot, azonban egyikben sem sikerült felérniük a dobogó legfelső fokára, hanem mindkét nemben a BME csapata diadalmaskodott. A hölgyeknél a Benedek Dóra, Pénzes Borbála Zsuzsanna, Szigetvári Andrea trió lett az első, míg a férfiaknál a Lublóváry Soma, Nemes Balázs, Pálovics Bálint, Szabó Tamás Erik négyes szerezte meg az aranyérmet, útjukon egy nagy csatát vívva a DE hármasával az elődöntőben.

A kardversenyek végén idén is megrendezték az Universitas váltót, ahol minden fegyvernem mindkét szakága részt vett. A mérkőzéseket 30 tusra vívták és minden ötödik tust követően váltottak fegyvernemet a csapatok. A női kardot a férfi kard követte, azután a női és férfi tőrözők csaptak össze, majd a női és férfi párbajtőrözők zárták a küzdelmeket. A DE csapatának az összesített pontversenyben elért 2. helyének köszönhetően kiemeltként csupán az elődöntőben kellett pástra állnia a Corvinus-szal és a BME-vel egyetemben. Az Universitas váltót végül a Budapesti Corvinus Egyetem nyerte meg egy szoros elődöntő (30-27) és döntő (30-29) után.

Az összesített pontversenyben végül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzett az élen, a hazai Debreceni Egyetemet és a Budapesti Corvinus Egyetemet megelőzve.

 

A vívó MEFOB vasárnapi díjazottjai:

Férfi kard egyéni:

1. Nemes Balázs (BME)

2. Soproni-Szabó Benedek (BCE)

3. Pálovics Bálint (BME)

4. Lublóváry Soma (BME)

5. Van Duyn Flórián (BCE)

6. Luczáti Márton (BCE)

7. Göde Tamás (NYME)

8. Kovács Balázs (BGF)

 

Női kard egyéni:

1. Mikulik Júlia (SE)

2. Magyar Zsanett (PTE)

3. Juhász Anna Titanilla (BGF)

4. Kaposi Dorottya (SE)

5. Lupkovics Dóra (BCE)

6. Örsi Detti (BCE)

7. Nyírő Bettina (BCE)

8. Benedek Dóra (BME)

 

Férfi kard csapat:

1. Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2. Budapesti Corvinus Egyetem

3. Nyugat-magyarországi Egyetem

 

Női kard csapat:

1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2. Budapesti Corvinus Egyetem

3. Semmelweis Egyetem

 

Universitas váltó:

1. Budapesti Corvinus Egyetem

2. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

3. Debreceni Egyetem

 

Képgaléria

{gallery}1726{/gallery}