MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. július 04., szombat 20:26

Egy Amerikában tanuló magyar diák az első érmesünk Gwangjuban

A kard egyéniben Valkai Ferenc egy franciát, egy japánt, majd egy koreait ütött el a továbbjutástól, utóbbi ellen (Park) ráadásul 12-14-ről fordított és így került az elődöntőbe, amivel már bronzérmes is lett, de az orosz junior világbajnok Dmitrij Danilenko ellen akár tovább is fényesíthette volna a medált. 

Egy Amerikában tanuló magyar diák az első érmesünk Gwangjuban Fotó: Marjai Péter

A 25 éves Valkai a junior világbajnoki aranyérmes csapat tagja (2012), nem élt nagyobb tapasztalatával, sajnos nagyon elaludta a meccs elejét és csak távolról tudta követni technikás orosz ellenfelét.  Keveset mozgott, mintha mindent helyben akart volna megoldani. Így a vége 6-15, de a második Universiadéján indult kardozó végül  bronzzal utazhat el Gwangjuból. Valkai Koreából egyenesen New Yorkba tér vissza, ahol már két éve közgazdaságtant tanul és kétszeres amerikai egyetemi bajnoki ezüstérmes. Büszkék vagyunk rá!

 

Valkai Ferenc, Universiade bronzérmes kardvívó, 2015.07.04.

 

Forrás: Facebook.com

 

Kardvívás egyéni eredmény:

1. Song (koreai)

2. Danilenko (orosz)

3. Valkai Ferenc (magyar) és Leonardo Affede (olasz)

 

Sebestyén Puy és Csaba Márton Bence a 32 között estek ki.

A női párbajtőrvívásban mindhárom magyar (Bossányi-Jung Alexandra, Kolczonay Anna, Mihály Kata) kiesett a 32 között. A vívócsarnokban holnap a női tőr és a férfi párbajtőr egyéni  küzdelmeit rendezik.

 

Fotó és videó: Marjai Péter

 

Képgaléria

{gallery}2059{/gallery}