MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. május 15., csütörtök 09:24

Izgalmas küzdelmek a tollaslabda MEFOB-on

A bajnokság május 9-én délelőtt vette kezdetét a csapatversennyel. A Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem mellett a hazai csapat, az Eötvös Loránd Tudományegyetem játékosai szálltak versenybe. Az első körben az ELTE-sek a miskolciakkal mérkőztek meg, 4-1 lett a végeredmény. Ezután a debreceni csapat mindkét riválisa ellen 5-0-ás győzelmet tudott kiharcolni, tehát meccset sem vesztett a találkozók során. Így a következő végeredmény alakult ki: I. helyezett: Debreceni Egyetem; II. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem; III. helyezett: Miskolci Egyetem


Fotó: Varga Miklós

 

A délutáni program az amatőr kategóriás versenyszámokkal folytatódott. Szép számmal érkeztek nevezések az egyéni versenyre: 14 női és 16 férfi nevező jelezte előzetesen indulási szándékát. Férfi párosban 7, vegyes párosban pedig 6 pár szállt versenybe a legfényesebb éremért. Az első játéknapon a csoportmeccsek zajlottak le, az elődöntőket és a döntőket szombaton játszották le azok, akik a főtáblára kerültek.

Szombaton, a meccsek kezdete előtt Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, Dr. Gömör Iván, az ELTE Sport Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Dr. Seifert Tibor, az ELTE sportért felelős rektori megbízottja köszöntötte az 50-es létszámot is meghaladó hallgatókat. A megnyitó után folytatódtak a pénteki nap megkezdett versenyszámok, és pár órán belül az is kiderült, hogy ki állhat a dobogó legfelső fokára az amatőr kategóriában. Női egyéniben Kiss Ramóna (DE) szoros küzdelemben győzte le Leskó Zsuzsannát (SE), míg Graber Brigitta (ELTE) csapattársa, Megellai Emese ellen kiharcolta a bronzérmet. A férfiaknál Bartha Botond (SE) a döntőben nagyon kemény 3 játszmás meccsen győzte le a debreceniek külföldi játékosát, Nguyen Minh Nhat-ot, a bronzmeccsen pedig Hoffmann Péter (SZTE) diadalmaskodott a hazai pályán remekelő Varga Miklós ellen.

Férfi párosban a Semmelweis Egyetem hallgatói, Varga Péter és Patrick Molnar magabiztosan győzte le a Kármán Csaba – Kármán Mikós (BKF) párost. Varga Miklós (ELTE) itt már bronzéremnek örülhetett, Galgóczi Gergővel az oldalán. A hölgyeknél ELTE házi döntőt játszottak, melyet Leskó Mariann és Graber Brigitta nyert meg Kiss Krisztina és Kiss Rozália ellen. Vegyes párosban Bartha Botond ismét a legjobb formáját hozta, és Leskó Zsuzsannával az oldalán megnyerték a kategóriájukat, és közben meccset sem vesztettek. Második helyen végzett Nguyen Minh Nhat és Kiss Ramóna (DE), harmadikak lettek Várkonyi Dávid és Kiss Krisztina (ELTE).

Az igazolt kategóriában már a sorsolás előtt sejteni lehetett, hogy kemény küzdelem várható, hiszen a magyar ranglista 5-6-7. helyezettjei is neveztek férfi egyes versenyszámban, míg női egyesben Gonda Daniellától (DE), a ranglista 3. helyezettjétől tarthattak legjobban az indulók. Érdekesség, hogy 1 nappal korábban Daniella egy külföldi versenyen vett részt, onnan érkezett Budapestre, de a sok utazás és fáradtság ellenére is a döntőig jutott, és meg is nyerte azt.

A férfi egyes elődöntőben az 1. kiemelt Piliszky András (ELTE) szoros mérkőzésen kikapott a debreceniek legjobbjának számító Boros Balázstól, aki az egyéni versenyszám mellett férfi párosban és vegyes párosban is döntőig jutott. Az egyéni döntőben Kereszti Zoltán (SZTE) volt Balázs ellenfele, ahol a szegedi játékos 2 játszmában megnyerte a meccset. A harmadik helyen Piliszky András (ELTE) és Mester József (DE) végeztek, megosztva. Női egyéniben a BME egyetlen női játékosa, Ködmön Gabriella egészen a döntőig jutott, aki a korábban említett Gonda Daniellától kapott ki. A bronzéremnek az ELTE PPK hallgatója, Váczi Vivien örülhetett.

A páros kategóriákban a debrecenieket nem lehetett megállítani, mind a három versenyszámot ők nyerték. Női párosban Hajdinák Vanda és Gonda Daniella két ELTE-s párost, Ködmön Gabriellát és Sallai Fruzsinát, valamint Váczi Vivient és Graber Brigittát utasították maguk mögé. A férfi páros döntőben Boros Balázs és Mester József 3 játszmában legyőzte a Piliszky András – Tóth Richárd párost, bronzérmet nyertek Kereszti Zoltán és Hoffmann Péter (SZTE). Vegyes párosban a Debreceni Egyetem játékosai házi döntőnek örülhettek, ahol végül Mester József és Gonda Daniella győzött a Boros Balázs – Hajdinák Vanda kettős ellen. A bronzérmet Orbán Jakab (PPKE) és Ködmön Gabriella (BME) szerezte meg.

 

Fotó: Varga Miklós

 

A döntők után a kategóriák dobogósai éremdíjazásban részesültek, melyet Dr. Karácsony Andrástól, a BEAC elnökétől, illetve Simon Gábortól, a BEAC ügyvezető igazgatójától, a MEFS elnökségi tagjától vehettek át a hallgatók. Az aranyérmek mellé a győztesek apró Yonex ajándékokat kaptak. Az eredményhirdetés végén kihirdetésre került az amatőr kategória „Legjobb játékos” díja. A díjazott az ELTE Sport Kft. jóvoltából egy serleggel gazdagodott. A szervezők döntése alapján ez a trófea Leskó Zsuzsannáé (SE) lett, aki 2 napig szinte megállás nélkül pályán volt, és minden kategóriában szép eredményt ért el, hatalmas elszántságról és akaraterőről téve tanúbizonyságot.

 

Betöltés folyamatban ...

 

Képgaléria

{gallery}1757{/gallery}