MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 18., péntek 08:08

„A labda összeköt”: egyetemi sport és jótékonyság határok nélkül

Az V. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK) résztvevő felsőoktatási intézmények csapatai, a KEK fővédnökei és támogatói együtt gyűjtöttek sportfelszereléseket a Szabadkai Hallássérült Iskolaközpont diákjai számára. A KEK fővédnöke Csányi Sándor, MLSZ elnök, Nyilasi Tibor, dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.


A Vajdaságból érkező szabadkai csapat tagjainak és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző (MTTK) Kar Hallgatói Önkormányzatának közös szervezésében április 14-én, Szabadkán került megrendezésre az MTTK sportnapja. A sportnap mottója a „A labda, összeköt” üzenete hasonló a KEK eszmeiségéhez, amely nem más, mint hogy határon átívelő közösséget teremtsen a sporton keresztül.  A KEK szervezői csapata a sportnap keretén belül egy gála mérkőzést játszott a Hallássérült Iskolaközpont diákjaival, amit végül 3-2-re a szabadkai fiatalok nyertek. A mérkőzést megelőzően a KEK szervezői átadták a több mint 200.000 forint értékű sportfelszereléseket, Nyilasi Tibor által dedikált jegyeket, a KEK hivatalos pólóit és egy teljes mezgarnitúrát.

A KEK döntőjén a póló eladásokból és felajánlásokból összesen 100.000 forint gyűlt össze, melyet Simon Gábor, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja és Nagy Gergely, a KEK főszervezője adtak át az iskola tanárának, Sebők Ferencnek. Az iskola kiemelkedő munkát végez a fogyatékkal élő fiatalokért, munkát és boldogulási lehetőséget biztosítva számukra az életben. Az oktatás mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a sportra. Birkózásban, asztaliteniszben, atlétikában és labdarúgásban is kimagasló eredményeket érnek el diákjaik évről, évre.

A rendezvényről a szabadkai Híradó is beszámolt:

Forrás: YouTube

 

Képgaléria

{gallery}1729{/gallery}