MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. június 08., hétfő 07:50

Vízilabdásaink az Universiadén is nyerni szeretnének - Edzőmeccsen az egyetemi válogatott legyőzte a magyar válogatottat

Felkészülésében a hajrájához érkezett az Universiadéra készülő egyetemista és főiskolás vízilabdásokból álló magyar csapat. Helyzetjelentésnek talán elég annyi, hogy a múlt héten a magyar felsőoktatás legkiválóbb vízilabdásaiból összeválogatott hallgatók 5:3-ra győzedelmeskedtek a Benedek Tibor által vezetett magyar válogatott felett. Jó előjelként értékelhető a kimondottan izgalmas, átgondolt összecsapásokkal tarkított, gólokban nem túl gazdag, kiélezett és küzdelmes presztízscsata a Margitszigeten, amely sok tanulsággal szolgált mindkét együttes számára.


A védekezésben, a blokkok terén, a mezőnyjátékosok és a kapusok összhangjában  már kimondottan jól összeszoktak a fiatalok, s ez megmutatkozott a kapott gólok számában is; az emberelőnyök kihasználásában azonban még akad némi csiszolni való - nyilatkozta Vincze Balázs,  a 2015. évi nyári Universiadéra készülő magyar férfi vízilabda csapat vezető edzője. Tizenhárom fős csapatát a kiváló szakember az e hétre tervezett szlovákok elleni kétkapuk után, a szombati 11 órás mérkőzésre véglegesíti, rövidesen eldől tehát, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség által megnevezett felsőoktatásban hallgató vízilabdások közül kik utaznak Dél-Koreába, a július 3-14. között rendezett XVIII. Nyári Universiadéra. 

A felkészülését a héten megkezdő magyar felnőtt férfi válogatott fő célja sem kevesebb, mint címvédőként - az olimpiai kvalifikáció mellett - az ez évi kazanyi (Oroszországban 2015 július 26 és augusztus 8 között zajló) világbajnokság megnyerése. A játékosok egy része ezért már a múlt héten is igen keményen edzett. Az úszó és erőnléti tréningeket, edzőmeccseket holnaptól egy nemzetközi torna követi, Rómában méretettei meg magát a magyar válogatott. Igen hamar megkezdődik tehát a taktikai felkészülés és a meccsritmus, két hét múlva pedig jön a Világliga.