MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. május 11., hétfő 10:37

Thriller szintű izgalmak a Futsal MEFOB-on

Kiélezett, végletekig izgalmas döntőket játszottak a csapatok a 2014/2015-ös Futsal Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) négyes tornáján az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bogdánfy úti sporttelepén, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) pályáján. Az elsőséget a férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a hölgyeknél pedig a Debreceni Egyetem (DE) csapata szerezte meg.


Május 7-én elődöntőkkel kezdődtek az összecsapások, ahol a rekordszámú indulóból (férfiak mezőnyében 18, nőknél 8 csapat) a legjobb négy férfi és női alakulat csapott össze. Dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára a megnyitón, beszédében sok gólos, izgalmas meccseket kívánt a csapatoknak és a nézőknek. A férfiaknál a tavalyi döntő ismétlődött meg az első elődöntőben, ahol két játékstílus csapott össze. A BME  „futsalja” revansot vett a Miskolci Egyetem „nagypályás center játékán”, egy éve, 2014-ben ugyanis Pécsett a borsodiak emelkedtek felül. Weimann Richárd második félidei játékára nem volt ellenszere a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) játékosainak (6-4). A Széchenyi István Egyetem (SZIE) és a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületének (SZoESE) párharcából az utóbbi „rekordbajnok” jött ki győztesen (5-4).

A nőknél mondhatni papírforma szerint alakultak a mérkőzések, a DE lányai fölényesen múlták felül a Testnevelési Egyetem csapatát (9-2), Csiszár Henrietta egymaga öt gólig jutott. A másik összecsapáson a házigazda ELTE (BEAC) csapata maradt alul a Szombathelyiekkel szemben (1-5).

A Lágymányosi Eötvös Napok (LEN) nyújtotta csütörtök esti programokat követően, péntek reggel a női bronzmérkőzést az ELTE-BEAC erős második félidei játékával, Pinczi Anita mesterhármasával, a házigazdák nyerték a Testnevelési Egyetem csapata ellen (8-4). A férfiaknál a Miskolci Egyetem csapata cserélte a tavalyi aranyat bronzra, miután 4-1-el búcsúztatták a győrieket, akik a 18 induló csapatból, így is az előkelő negyedik helyet szerezték meg.

A várva várt női döntő 3-2-es debreceni sikert hozott (Csiszár, Fábián és Urai góljainak köszönhetően), így Czóbelné Mester Kata lányai nyakába kerülhetett idén az aranyérem.

A férfi döntő hosszabbítást és igazi férfias küzdelmet, fordulatos mérkőzést eredményezett. A BME 2-0-ás vezetését percek alatt egyenlítette ki a félidőre a SzOESE, majd a második félidő végére már két gólos előnyt harcolt ki magának. A budapestiek óriási hajrában az utolsó másodpercekre egy tízméteressel és egy öngóllal egalizáltak (5-5). A ráadás percekben (az óvatosabb első öt percet követően) egy újabb tízméteressel 6-5-re végül Csernai Gábor tanítványai örülhettek a győzelemnek. A BME csapatából került ki a torna legjobb játékosa is Weimann Richárd, míg a második helyezett a szombathelyiek hálóőre, Matyi Benjámin lett a legjobb kapus. A hölgyeknél ezt a címet Kiss Emília (NYME), míg a legjobb játékosét Csiszár Heni (DE) érdemelte ki. A díjakat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Budapesti Igazgatóságának (BLSZ) vezetője Lovász Tamás, az MLSZ Futsal koordinátor, Kasza János és az ELTE SPORT Kft. ügyvezetője, Gömör Iván adta át. A szervezők nevében Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője köszönte meg a MEFS, az ELTE és az MLSZ támogatását, valamint Árendás Tamás, a MEFS futsal referensének és a BEAC szervezőinek munkáját.

 

Fotók a Futsal MEFOB döntőről:

 

Képgaléria

{gallery}2016{/gallery}