MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A nyíregyházi és szegedi diákok taroltak Kecskeméten

Május 31-én, szombaton rendezték meg a férfi és női B33-as kosárlabda döntőket. A döntőben a férfiaknál a NYF SE, míg a nőknél a SZTE nyerte el a 2014-es B33 bajnokság bajnoki címét.

Közgázos lányok és debreceni fiúk győzedelmeskedtek a kosár döntőn

Idén újra Debrecenben rendezték meg a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) döntőjét, ahol a négy legjobb fiú és lány csapat küzdött meg a bajnoki címért és az ezzel együtt járó lehetőségért, hogy a magyar egyetemi sportot képviselhessék Rotterdamban, az Európai Egyetemi Játékokon.

2014. április 29., kedd 07:27

Lépéselőnyben a DEAC és a Közgáz

Lépéselőnyben a DEAC és a Közgáz

Debrecenben két női mérkőzéssel megkezdődött az egyetemi és főiskolai bajnokság négyes döntője. Az első összecsapás a két szomszédvár, a hazaiak és a tartalékos nyíregyháziak találkozója csupán egy negyeden át volt szoros és izgalmas. A Szeged és a Közgáz azonban igazi kőkemény ádáz harcot vívott egymással a győzelemért.

Idegenben szerzett megnyugtató előnyt a Közgáz

Csupán 5-6 percig volt szoros az ELTE-Közgáz negyeddöntő első összecsapása. A vendégek nagyobb tapasztalatukat, összeszokottságukat, valamint játékosai nagyobb tudását kihasználva fölényes győzelmet arattak

ELTE - Közgáz SC és DSK 53-82 (11-21, 10-15, 14-29, 18-16)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, női negyeddöntő 1. mérkőzés

Otthonában is legyőzte a Közgáz az ELTE csapatát

Az idegenbeli 29 pontos siker után saját pályáján az első és a harmadik negyed elejét alaposan "megnyomva" végig vezetve ismét legyőzte az ELTE együttesét a Közgáz.

Közgáz SC és DSK - ELTE BEAC 77-66 (21-12, 16-15, 28-15, 12-24)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, női negyeddöntő, 2. mérkőzés

2014. április 01., kedd 20:00

Szünet után hengerelt a TF

Szünet után hengerelt a TF

Ellentétes félidőket hozott a két fővárosi csapat első összecsapása. Az első 20 percben a Közgáz akarata érvényesült, szünet után azonban a TF szinte átrohant ellenfelén.

TFSE - Közgáz SC és DSK 93-62 (13-18, 21-21, 30-14, 29-9)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi negyeddöntő, 1. mérkőzés

Közgáz-módi Miskolcon: "izmos" második negyed

Kettős MEAFC-Közgáz "párbajt vívtak" Miskolcon, s mindkét összecsapás hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Kiegyenlített első negyed után a másodikban "robbantottak" a fővárosiak, s biztosan nyerték mindkét mérkőzést.

2014. március 04., kedd 07:07

Újabb dupla-diadal Közgáz-módra

Újabb dupla-diadal Közgáz-módra

Pár hete Nyíregyházán játszott kettős meccset a nyíregyházi férfi és női együttes a Közgáz csapataival. A fővárosi visszavágókon is küzdelmes játék mellett fővárosi sikerek születtek.

 

Közgáz SC és DSE - Nyíregyházi FSE 64-52 (17-11, 17-16, 10-12, 20-13)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők, keleti csoport

2014. február 28., péntek 13:31

Szeged-Közgáz 1-1

Szeged-Közgáz 1-1

Két érdekes mérkőzést játszott Szegeden a helyi együttes a Közgázzal. A férfiak összecsapásán jobbára a vendégek vezettek, de a szegedi fiúk végig tapadni tudtak a fővárosi brigádra, sőt időnként a vezetést is átvették, de a végjátékban Lakits két triplája megpecsételte sorsukat. A hölgyek találkozóján az első félidőben a remek támadójátékos nyújtó, ügyesen, szervezetten kosarazó Közgáz akarata érvényesült, 15 pontos előnyt szereztek a vendégek szünetre. A harmadik negyedben aztán megmutatkozott, hogy 6 játékos azért nem 12, a minden tekintetben hosszabb kispaddal rendelkező hazaiak szinte átrohantak az első félidő remek, koncentrált játékába a jelek szerint belefáradó fővárosiakon és a maguk javára fordították a mérkőzést.

Idegenben, mégis otthon botlott a címvédő az ezüstérmes ellen

Debrecenben járt és csúcsrangadókat is játszott az előző kiírás második helyezettje, a Közgáz a két cívis városi együttessel szemben a pályaválasztói jogot felcserélve 2-2 meccsét a múlt hét végén lejátszó együttese. Az igazán nagy csata a második Közgáz-DEAC meccsen alakult ki, amelyen az ezüstérmes hosszabbítás után legyőzte a címvédőt.

1. oldal / 2