MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 04., péntek 20:09

Otthonában is legyőzte a Közgáz az ELTE csapatát

Az idegenbeli 29 pontos siker után saját pályáján az első és a harmadik negyed elejét alaposan "megnyomva" végig vezetve ismét legyőzte az ELTE együttesét a Közgáz.

Közgáz SC és DSK - ELTE BEAC 77-66 (21-12, 16-15, 28-15, 12-24)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, női negyeddöntő, 2. mérkőzés


Közgáz: LANTOS 10, Füge 2, Szőnyi 2, GYIMESI 20, HOFFMANN 28. Cs: BALOGH 15/3, Bishof, Légrádi
ELTE: Csajkó 3, Horváth 6/3, WIESNER 16/6, SZEKERES 20, Albert 2. Cs: Wunderlich 8, MANGLIÁR 9, Új 4.

Az idegenben szerzett 30 pontos Közgáz előny után formalitásnak tűnt a visszavágó. A Közgáz nélkülözte egyik alapemberét, Hevesit.  Mindezek ellenére Vladár Csaba és Kováts László tanítványai, bizonyítani akarván, hogy a Kinizsi utcában végképp ők az úrnők, remekül kezdtek. Az első 6 percben a Közgáz kezdő ötösének minden játékosa betalált, 14-4-gyel indította a meccset. Ezt követően az első félidő hátralévő részében Valuska László tanítványai - elsősorban Szekeres Viktóriának köszönhetően - kiegyenlítetté tudták tenni a játékot.

A második félidő elejét ismét "megnyomta" a hazai együttes, amelyet ekkor a Hoffmann Flóra, Gyimesi Krisztina, Balogh Júlia tr "húzott. A Közgáz a meccset egy 20-6-os első 7 percet produkálva eldöntötte a maga javára. A hátralévő időben a hazaiak edzőkettőse több lehetőséget adott a korábban kevesebbet szereplő játékosoknak. Az ELTE becsületére legyen mondva egy pillanatra nem állt le, s a záró szakaszban  többek között Horváth Kinga és Wiesner Fanni 1-1 triplájának is köszönhetően a végére a 10 pontos határ közelébe küzdötték fel magukat, tisztesre kozmetikázva vereségét.

Összességében egyértelműen a jobb csapat, a Közgáz jutott a négyes döntőbe, méghozzá kettős győzelemmel.