MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 04., kedd 07:07

Újabb dupla-diadal Közgáz-módra

Pár hete Nyíregyházán játszott kettős meccset a nyíregyházi férfi és női együttes a Közgáz csapataival. A fővárosi visszavágókon is küzdelmes játék mellett fővárosi sikerek születtek.

 

Közgáz SC és DSE - Nyíregyházi FSE 64-52 (17-11, 17-16, 10-12, 20-13)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők, keleti csoport


Közgáz: LANTOS 18, Gyimesi 7, HOFFMANN 12, KOVÁTS 12, Hevesi 10.Cs:  Füge 2, Péter, Koncsár, Szamosi 3/3.
Nyíregyháza:  POPENKO 22, Osváth 7/3, Básti 3, PÁLL 14, Gömze 6. Cs: Bene. 

2-2 után a hazai csapat állva hagyta a szabolcsi főiskolásokat, egy a Lantos, Kováts, Hevesi trió vezette 13-0-s rohammal. A negyed végén magukra találtak a nyíregyháziak s Popenko vezérletével egy 7-0-s futással nyílttá tették a folytatást. A második negyed kiegyenlített játékot hozott. Hoffmann vezérletével tartotta előnyét a Közgáz, de a vendégek a félidő hajrájában Páll remek sorozata révén 3 pontra feljöttek. A félidő végén Lantos tett róla, hogy ismét ellépjen ellenlábasától a Közgáz, amely 7-tel "ment" félidőben.

Térfélcsere után Básti duplájával, majd Osváth triplájával 2 pontra zsugorodott a Közgáz előnye, amely e kritikus helyzetben, küzdelmes játék mellett újítani tudott. A hazaiak a negyed végéig tartották pár pontos előnyüket.

Bár büntetőket hibáztak, a záró szakasz elején 3 pontra feljöttek a nyíregyháziak. A hazai csapat ebben a kiélezett helyzetben is tudott újítani, és Lantos, valamint a büntetőit értékesítő Gyimesi és a demoralizáló triplát dobó Szamosi jóvoltából egy 11-2-es rohammal eldöntötték a meccset a maguk javára.

 

 

Közgáz SC és DSE - Nyíregyházi FSE 84-73 (22-21, 29-17, 13-16, 20-19)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport.

Közgáz: Szécsényi 2, LAKITS 31/9, Korzitska 6, DINNYÉS 10/3, NAGY SZ. 15/12.Cs: Kardos, Tóth Sz. 1, Nagy Z. 2, Fábián 7/3, Nagy D. 2, Orbán 7.
Nyíregyháza: OLÁH 28/9, Szondi K. 4, Gáspár 4, Szondi Á. 2, FARKASINSZKI 32. Cs: Makrai 3/3, Szarvas, Soltész.

A meccs elején szűk hazai vezetés mellett haladtak a csapatok. A Lakits vezette Közgázra - amelyben Korzitska, Nagy Szabolcs, Dinnyés és Orbán is villant - próbált tapadni az Oláh és a negyed második felében csapatát lényegében egyedül versenyben tartó Farkasinszki "húzta" nyíregyházi együttes.

A második szakasz elején Laktis és Makrai váltott triplát, majd jött egy Fábián és Lakits vezette, s mint később kiderült, meccsdöntő 13-0-s Közgáz "száguldás.  A félidő hajrájában Oláh eredményességére alapozva próbált felzárkózni a Nyíregyháza, de Fábián pontjai révén tartani tudta a nagy rohammal megszerzett előnyét a Közgáz.

A második félidő elején Lakits kosaraival tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét a Közgáz, ám a nyíregyháziak a szakasz hajrájában továbbra is az Oláh-Farkasinszki kettős ponterősségének köszönhetően 10 ponton belülre került, 6 pontra csökkentette hátrányát. A szakasz végén Szécsényi és Dinnyés jóvoltából 10 pontosra növelték előnyüket a hazaiak. A befejező negyedben többször is 10 ponton belülre kerültek a szívós nyíregyháziak, ám a kritikus helyzetekben Laktis és a cserepadról hajrában fontos triplákat szerző Nagy Sz. révén mindig tudtak újítani a hazaiak, akik végül a második negyed elején bemutatott rohamuknak köszönhetően nyertek. És azért is, mert csapatként jobbak voltak a gyakorlatilag kétemberes nyíregyházi együttesnél.