MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. február 28., péntek 13:31

Szeged-Közgáz 1-1

Két érdekes mérkőzést játszott Szegeden a helyi együttes a Közgázzal. A férfiak összecsapásán jobbára a vendégek vezettek, de a szegedi fiúk végig tapadni tudtak a fővárosi brigádra, sőt időnként a vezetést is átvették, de a végjátékban Lakits két triplája megpecsételte sorsukat. A hölgyek találkozóján az első félidőben a remek támadójátékos nyújtó, ügyesen, szervezetten kosarazó Közgáz akarata érvényesült, 15 pontos előnyt szereztek a vendégek szünetre. A harmadik negyedben aztán megmutatkozott, hogy 6 játékos azért nem 12, a minden tekintetben hosszabb kispaddal rendelkező hazaiak szinte átrohantak az első félidő remek, koncentrált játékába a jelek szerint belefáradó fővárosiakon és a maguk javára fordították a mérkőzést.


USC Szeged - Közgáz SC és DSE 66 - 73 (13-17; 23-20; 14-18; 16-18)
Szeged, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport

Szeged: FELLEGI 11/3, Gura 2, MASA 8/6, VARGA D. 22, Szőke 6. Cs: Gura 2, Simon 2, Rozs 6, Kátay 7.
Közgáz: SZALAY Á 19/3, LAKITS 16/6, Korzitska 11/3, KARDOS 14, Dinnyés 6. Cs: Nagy Z., Fábián 3/3, Tóth Sz., Orbán 4.

Varga és Kardos dobópárbajával kezdődött a meccs, aztán az első negyed második felében a Közgáz játszott inkább csapatként, s Szalay és Korzitska egy-egy triplájának köszönhetően a negyed hajrájában pár pontos előnyt szerzett.
A második negyed elején tartotta szűk előnyét a vendég együttes. A hazai csapat első 25 pontjából 16-ot jegyzett Varga, de amikor társai, Masa és Fellegi is megvillantak, rögtön felzárkózott a Szeged, s szünetben csupán egyetlen pont volt a hátránya.
A második félidő elején Kátay kosaraival át is vették a vezetést a hazaiak, ám a szakasz második felében, 45-41-es szegedi előnynél Szalay vezérletével egy 12-3-as 3 percet "repesztett", s visszaszerezte a vezetést a Közgáz. A befejező negyedben aztán Szőke, Gura és Rozs ügyes megmozdulásaival visszaszerezte a vezetést a hazai együttes. A hajrában azonban Lakits két Közgáz-támadást is triplával fejezett be, s e két hárompontos találat szerves részét képezte a fordulatos mérkőzést eldöntő 10-0-s vendég rohamnak.

 

 

USC Szeged - Közgáz SC és DSE 90-76 (18-24, 18-27, 30-6, 24-19)
Szeged, egyetemi és főiskolai bajnokság, női keleti csoport

Szeged: Láng 7/3, Varga 2, Mocsai 5/3, Zsíros L. 1, Zsíros K. 2. Cs: MÉSZÁROS 12/9, Ódry 5, FÖLDI 12, MARTONOSI 17, SZABÓ 11/3, Barabás 2, TÓTH C. 15.
Közgáz: Koncsár 2, Péter 6, GYIMESI 18, HOFFMANN 22/3, HEVESI 25. Cs: Dóka 5/3.

A vendégek a meccs elején állva hagyták a korábbi meccsekhez képest jóval erősebb összeállításban pályára lépő szegedi csapatot, Hevesi ponterős játékára építve 12-4-gyel indította a meccset a Közgáz. Később, a hazai cserejátékosok - ekkor elsősorban Szabó - eredményessége révén kiegyenlítetté tették a játékot a hazaiak. A nyugodtan, szervezetten kosarazó vendégeknél a második 10 percben Hoffmann lépett elő vezéregyéniséggé,  ráadásul a kiegészítő emberek is megvillantak a Közgáznál, A negyed végén Hoffmann és Bóka is beemelt egy-egy triplát, miközben a hazai csapatot Martonosi próbálta versenyben tartani. - kevés sikerrel. Félidőben 15 ponttal vezetett a Közgáz.
A harmadik negyedben aztán megmutatkozott a hosszabb kispad előnye. A Közgáz játéka szétesett, hazai oldalon viszont egymást múlták felül a kispadról beszálló játékosok, a triplákat szóró Mészáros, valamint, Földi, Tóth és Martonosi. Ebben a szakaszban a hazaiak szinte átrohantak a fővárosi csapaton, minden bejött a szegedieknek, s a 15 pontos hátrányukat 9 pontos előnnyé alakították.

A Közgáz azonban nem adta fel, a negyedik negyed elején Gyimesi állt a fővárosi alakulat élére, s kosaraival 71-68-ra felzárkóztak a vendégek. Mészáros ekkor triplát dobott, ami egy 9-0-s szegedi részhajrá kezdetét jelentette, s ez volt a döntő roham, erre már nem volt válasza az első félidőben remekül kosarazva 50 pont fölé jutó, ám a második félidőre erejével elkészülő Közgáznak, amelyet "felőrölt" a szegedi együttes, amelynek, ha ebben az összetételben folytatja az egyetemi bajnokságot, szép reményei lehetnek...