MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 18., kedd 08:13

Új KMR Sportiroda pályázat állami intézményeknek

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kiírta a Közép-magyarországi régióban működő állami intézmények számára a 2014-es KMR Sportiroda pályázat. Az idén 67 millió forint keretösszegű pályázat továbbra is az intézményeken belüli integrált sportirodák fejlesztését, ahol ilyen nem működik, a létrehozását kívánja támogatni.  E mellett a pályázat célja fenntartható sportolási lehetőségek, sportesemények beindítása, továbbá az élsportolóknak szóló mentorrendszer kialakításának támogatása. A MEFS számít rá, hogy az országban már 18 helyen elindult sportiroda hálózatba a pályázat  további nagy állami intézmények kapcsolódnak be, ezen keresztül a Hajóst Alfréd tervben megfogalmazott tervek megvalósításához is hozzájárul.


2013-ban az NFÜ által kiírt TÁMOP, Sport a Felsőoktatásban pályázat keretében – melyben a MEFS kötelező szakmai együttműködő és minőségbiztosító partnerként szerepel - 13 vidéki felsőoktatási intézményben kezdte meg működését integrált sportiroda, illetve indult el az élsportolóknak szóló mentorprogram. A MEFS a TÁMOP projekt Közép-magyarországi Régióra vonatkozó tükörverzióját azért hozta létre az EMMI-vel és a MOB-bal együttműködésben, hogy az Európai Uniós forrásokból korlátozottan részesülő közép-magyarországi állami intézmények is csatlakozhassanak e nagyszabású egyetemi sport fejlesztési folyamatba.

A KMR pályázat első 2013-as fordulójának tanulságai szerint a bekapcsolódott egyetemek és főiskolák számára jelentős segítséget jelent, hogy lehetőségük van a delegáltan sportszervezéssel és koordinációval foglalkozó munkatárs pozíciójának és a munkájához szükséges infrastruktúrának a megerősítésére. Ezzel a sportnépszerűsítő kommunikáció és a sportesemények rendezése is sokkal könnyebbé és hatékonyabbá válik, egyben a MEFS-sel együttműködésben az egyetemi sport országos fejlődésére is pozitívan hat. A sportirodák első kézből értesülhetnek az őket érintő pályázati lehetőségekről. A MEFS az irodavezetők számára szakmai fórumokat, továbbképzéseket szervez, ahol lehetőség van a jó gyakorlatok megosztására.

Azokban az intézményekben, amelyek a 2013. év második féléves időszakára már sikeresen pályáztak, megtörtént a sportirodák felállítása, bekapcsolódtak az intézményen belüli sportszakmai munkába és sportszervezésbe. A SportPont Program kampány keretében és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB-ok) szervezésében megkezdték a közös munkát a MEFS-sel is. Azok az intézmények, melyek 2014-ben pályáznak először, ugyanúgy teljesíteni tudják a 2014-es pályázat feltételeit és a már működő sportirodák gyakorlati tapasztalataira is építhetnek.

A pályázat felhasználási területei illeszkednek a MEFS és a TÁMOP „Sport a felsőoktatásban” pályázat B komponensének fő célkitűzéseihez. E szerint a hallgatók aktivitásának fokozása és megmozgatása mellett másik cél az élsportolók támogatását célzó mentorrendszer kialakítása vagy megerősítése.

A pályázóknak a pályázat részeként egy sportszakmai programtervet kell benyújtaniuk, amely a pályázatban megfogalmazott célokat és azok megvalósítási terveit is tartalmazza.

A pályázatok beérkezését 2014. április 4-ig várja a MEFS.

További információért keresse az egyetemi sport honlapját vagy munkatársunkat:
Bartha Zsolt
KMR projekt koordinátor
0630/606-5311
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.