MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

dr. Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, többszörös Európa-bajnok és egyetemi világbajnok judós és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára a MOB 120 éves díszkögyűlésén

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 120 éves évfordulójára hazánkba érkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, az olimpiai bajnok és korábbi kétszeres Universiade résztvevő német tőrvívó, Thomas Bach is, aki korábban, a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) legutóbbi tisztújító közgyűlésén Lausanneban átvette a szervezet legrangosabb elismerését a Jean Petitjean Díjat. Ugyanezt a kitüntetést a világon első szervezetként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kapta meg idén. A nyári gwangjui Universiade gáláján az elismerést dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára vette át.

 

Hazánkban tartózkodott a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség elnöke

Claude-Louis Gallien személyében az elmúlt 30 évben először látogatott Magyarországra a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke. A nagy múltú nemzetközi sportszervezet vezetője, a Francia Egyetemi Sportszövetség volt elnöke, 2014-től a NOB Kulturális és Olimpiai Nevelés Bizottságának kinevezett szakértője, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Sporttudományi Társaság által szervezett „Magyarország az egyetemi sportmozgalomban” című konferencia díszvendégeként érkezett hazánkba.

„Fogadom”: olimpikonokká váltak az Universiade érmesei

Szocsi lázban ég a sportvilág, ami nem is csoda, hiszen 11 nap és kezdődik a XXII. Téli Olimpia. Hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén fogadalmat tett a magyar csapat, a rendezvény két szempontból is ünnep lehetett az egyetemi sport számára.

Tájékoztató a BME-n az egyetemi sportkoncepció megvalósulásáról

A Magyar Olimpiai Bizottság küldöttségét fogadták a Műegyetem vezetői november 11-én.

Harminc felsőoktatási intézménnyel írt alá megállapodást a MOB

A MOB Olimpikon Életút Programjában érintett 30 felsőoktatási intézmény vezetőjével, az olimpikonok felsőfokú tanulmányainak segítésére írt alá 2016. december 31-ig szóló együttműködési megállapodást Borkai Zsolt, a MOB elnök, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem épületében tartott Magyar Rektori Konferencia keretében, június 26-án.

Nagy Sportágválasztó: Olimpikonok a MEFS standjánál

Nincs minőségi felsőoktatás minőségi sport nélkül: kiváló sportemberek, olimpiai érmesek is megjelennek a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség standjánál pénteken és szombaton a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X., Maglódi út 12/A).

Ismét sportágak özöne a Budapesti Nagy Sportágválasztón hangszerek zsongásával spékelve

Május 24-25-én ismét több száz hangszert próbálgathatnak mindazok, akik ellátogatnak a Budapesti Nagy Hangszerválasztóra (a Nagy Sportágválasztó társrendezvényére). Gitárok, basszusgitárok, dobok és egzotikus ütőhangszerek, vonós, fúvós, billentyűs hangszerek, DJ eszközök, valamint erősítők sokasága között, szakemberek segítségével tájékozódhatnak a zenét tanulni vágyó gyermekek és szüleik egyaránt. A zenetanulásról és a zenei táborokról is információkhoz juthatnak az érdeklődők, hiszen jelen lesz az idén 20 éves Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor több tanára, a Banda Tábor szervezői, illetve a tavalyi év végén nemzetközi innovációs díjat nyert BaccordLOGic zeneoktatási rendszer megalkotója. A programot számos hangszerbemutató és a Rockforce nevű – gyermekekből álló – de profi zenészeket is ámulatba ejtő produkciója színesíti majd.

2013. május 02., csütörtök 11:07

Ülést tartott a MOB Médiabizottsága

Ülést tartott a MOB Médiabizottsága

Riskó Géza MTVA sportfőszerkesztő vezetésével ülést tartott kedden a Magyar Olimpiai Bizottság Médiabizottsága.

Risztov Éva az idei Úszó MEFOB-on

Csütörtök este hirdették ki a Sportcsillagok gálaestjén a 2012-es év legjobb sportolóit, edzőit, szövetségi kapitányait.

Sporttörténelmi siker: olimpiai verseny először Magyarországon

Az Európai Olimpiai Bizottságok (European Olympic Committees, EOC) 41. közgyűlésén, Rómában, eldőlt, hogy Győr városa rendezheti 2017 júliusában (júl. 22-29) a XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (European Youth Olympic Festival, EYOF).

1. oldal / 2