MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Novemberben jön újra a nagysikerű úszó MEFOB

A tavalyi nagy sikerű Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) után, ahol olyan remek sportolók is indultak, mint Cseh László, Gyárfás Bence, Biczó Bence és Verrasztó Evelyn, idén november 23-án újra megrendezi a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az úszó bajnokságot az egyetemisták számára.

Universiade-kisfilm Budapestről - a kulisszák mögött (videóval)

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit köszöntő ünnepélyes díjátadóján láthatta először a hazai közönség a Budapesti Universiade kisfilmet, amelyet még nyáron, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) brüsszeli központjában mutattak be.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

Szurkolj Biczó Bencének és Cseh Lászlónak az Úszó MEFOB-on!

A legjobb egyetemista úszók részvételével kerül megrendezésre idén is a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokság a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szervezésében. A versenyen indul a Kazanyban Universiade győztes Biczó Bence (DE) és a Vízi VB-n ezüstérmet szerző Cseh László (BME) is. Légy te is ott! Találkozz a legjobbakkal a Komjádi Uszodában! Szurkolj egyetemed csapatának!

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

Universiade: Krivacevic Tijana és Szabó Petra a legjobb az olimpiai szintű Universiadén

A magyar egyetemi sport hatalmas elismerése, Kazanyban: Krivacevic Tjanát, a magyar női kosárlabda válogatott kiválósága lett a torna legeredményesebb játékosa, míg Szabó Petrát megválasztották a legjobb női kajakozónak, mivel a legtöbb pontot szerezte.

Kazany-Budapest: Holnap délben landol az „aranygép”

Kedden, július 16-án, délben (11:55) érkezik az egyetemi sport ünnepéről, az Universiadéról Ferihegyre (2B) a magyar csapat két aranyérmese is.

2013. július 15., hétfő 00:01

Universiade: Soha rosszabb napot!

Universiade: Soha rosszabb napot!

A Magyar Egyetemi Csapat július 13-án, vasárnap, 1 arany- és 3 bronzérmet nyert Kazanyban, ráadásul a női vízilabda csapat döntőbe jutott.

Universiade: Biczó Bence pályafutásának második legjobb eredménye, július 14-i program

A Magyar Egyetemi Csapat második aranyérmét nyerte a Debreceni Egyetem hallgatója, Biczó Bence, Kazanyban. Az ifjúsági olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes úszó 200 pillangón, 1:55.32-es időeredménnyel diadalmaskodott. Ez volt Biczó Bence pályafutásának második legjobb eredménye 200 pillangón. A magyarok eddig 8 érmet nyertek Oroszországban.

Universiade: Biczó Bence aranyérmes Kazanyban!

A Magyar Egyetemi Csapat második aranyérmét nyerte a Debreceni Egyetem hallgatója, Biczó Bence, Kazanyban. Az ifjúsági olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes úszó 200 pillangón, 1:55.32-es időeredménnyel diadalmaskodott. A második a japán Hirai Kenta 1:55.90-nel.

1. oldal / 2