MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 13., szombat 18:51

Universiade: Biczó Bence aranyérmes Kazanyban!

A Magyar Egyetemi Csapat második aranyérmét nyerte a Debreceni Egyetem hallgatója, Biczó Bence, Kazanyban. Az ifjúsági olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes úszó 200 pillangón, 1:55.32-es időeredménnyel diadalmaskodott. A második a japán Hirai Kenta 1:55.90-nel.


 

A döntőben majdnem 1 másodperccel megjavította idei legjobbját. Biczó Bence idei legjobb eredménye 200 m pillangóúszásban 1:56.29 volt.

Kazanyban, a pénteki előfutamban 1:58.43-as (legjobb idő az előfutamban) időt produkált, amelyen javított az elődöntőben és 1:57.83-mal, szintén a legjobb idővel került a fináléba.

 

 

„Nehéz volt, ráadásul a japán versenyző egyéni csúcsot úszott. Volt kivel versenyezni, jó volt a mezőny. Az Universiade csúcstartó lengyel Korzeniowski például be sem került a középfutamba. Megpróbáltam sokat edzeni Kazanyban, nagyon örülök a győzelemnek. A tavalyi londoni olimpián 6 századdal úsztam rosszabbat (London: 1:55.38). Még soha nem voltam Universiadén, nem tudtam, mire számítsak. Ez életem második legjobb eredménye (Biczó Bence egyéni csúcsát 2 éve Debrecenben úszta: 1:54.79). Köszönöm Debrecen városának, hogy mindent megadtak a felkészüléshez. Ez egy önbizalom növelő győzelem is volt a barcelonai világbajnokság előtt.” – nyilatkozta Sántics Béla tanítványa.

 

 

A magyarok eddig 8 érmet szereztek az Universiadén.

 

Fotó: Monoki Kálmán

 

Képgaléria

{gallery}1439{/gallery}