MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2012. október 18., csütörtök 01:11

BME és Semmelweis győzelem a Magyar Egyetemi-Főiskolai Mezei Futó Kupán

Dacára a pesszimista meteorológiai előrejelzéseknek, kiváló idő kísérte végig a II. Megoldás Kft. Kupa Futófesztivált október 14-én.


Dacára a pesszimista meteorológiai előrejelzéseknek, kiváló idő kísérte végig a II. Megoldás Kft. Kupa Futófesztivált október 14-én.  A Szombathelyi Egyetemi SE, a NYME SEK Sporttudományi Intézet és a Szombathelyi Atlétikai Utánpótláscentrum együttműködésével lebonyolított program három elemet foglalt magába: a Mezeifutó Európa Bajnokság Felkészítő versenysorozatának első állomását, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Kupát és a Sport XXI. Atlétikai alapprogramját. A verseny helyszínét, a Szombathelyi Csónakázótó, Emlékmű és a Fedett uszoda által ölelt gyönyörű környezetet a Szombathelyi Parkfenntartó Kft. az alkalomra időzített munkálatok révén még szebbé varázsolta.

Az Országos Egyetemi Kupára 68 hallgató nevezett: a BME, a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és Nyugat-magyarországi Egyetem delegált versenyzőket.

Délután 14 órakor indult a program, a 3,6 km-es futammal. Itt rajtolt az összes hölgy és az amatőr férfiak. Az EGYETEMI KUPA amatőr győztesei a hölgyeknél Süle Krisztina, a férfiaknál Tóth Zsolt, az NYME SEK sportszakos hallgatói lettek. A profi női győztes a Semmelweis Egyetemről Kovács Melinda, megelőzve a pécsi Kácser Krisztinát és a hazai Varga Dorottyát.

14:20-kor rajtolt a profi (igazolt) férfiakfelnőtt és korosztályos Országos Bajnokok, válogatott versenyzők alkotta mezőnye.  Az Egyetemi Kupa Győztese a BME-ről Farkas Dáriusz lett, mögötte az NYME SEK-ről Czindrity Attila és Nagy Patrik futott be. Mindkét csapatversenyt az NYME SEK nyerte, a férfiak a BME-t előzték meg.

Kívés István, a rendezvény szervezője értékelte az eseményt:„Összegzésképpen elmondható, hogy a három program erősítette egymást. A kicsik lelkesen drukkoltak a nagyoknak, a nagyok pedig biztatták az amúgy is lelkes kicsiket. Minden célba érkező gyönyörű magyar piros almát kapott. A gyerekek „tomboló” lelkesedése által kísért tombolasorsolás zárta a napot.”

A nap vendége Kálovics Anikó négyszeres olimpikon, Mezeifutó Európa-bajnoki bronzérmes hosszútávfutó, aki pályafutása kezdetén sok-sok korosztályos magyar bajnoki címet szerzett a rendező egyesület színeiben: „Örülök, hogy Szombathelyen ilyen színvonalas versenyt sikerült rendezni. A mezei futás különösen kedves nekem” – nyilatkozta az esemény kapcsán olimpikonunk.

Eredménylista letölthető formátumban.

 

Képgaléria

{gallery}1091{/gallery}