MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. szeptember 22., kedd 17:41

Duatlonos Egyetemi - Főiskolai Bajnokokat avattak Budapesten a III. kerületben

 

10 egyetem 20 hallgatója vasárnap a Duatlon Fesztiválon mérte össze tudását a Duatlon Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokságon (MEFOB) a Görzenál Görkorcsolya és Szabadidősport Parkban. A kézi időméréssel rendezett versenyt a Magyar Triatlon Szövetség versenyszabályzata szerint szervezték, a bolyozást nem tiltották.


A nők egyéni versenyében a Budapest Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója, Molnár Enikő 1:01:50 idővel szerezte meg az aranyérmet. Ezüstérmes lett Vizi Viktória, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatója. A Nyíregyházi Főiskolán (NYF) tanuló Gaál Izabella a harmadik helyet szerezte meg.

 

Férfi egyéniben a Szegedi Tudományegyetemtanuló Tarnai László végzett az első helyen 0:50:31 időeredménnyel. A második helyet a győri Széchenyi István Egyetemre járó Molnár Donát szerezte meg 0:51:41-es idővel. Harmadik lett Hadházi Máté, az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) hallgatója, aki 11 másodperccel maradt le az ezüstéremről.

 

A férfiak csapatversenyét az EKF (Hadházy Máté, Balogh Bence, Erdős Péter), a hölgyekét a NYF (Gaál Izabella és Vatamány Krisztina) hallgatói nyerték meg. A BME fiai csapatban a dobogó második fokára állhattak fel az általuk elért eredménnyel.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elnökségének döntése értelmében valamennyi MEFOB rendezvény automatikusan csatlakozott a SportPont Programhoz. Ennek eredményedként a hétvégi Duatlon MEFOB-ra benevező tanulókat is beregisztrálták a szabadidősportot népszerűsítő programba, mostantól tehát ők is gyűjthetik a garantált sporteszközökre beváltható SportPontokat.