MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. február 18., szerda 06:53

Sport határok nélkül – Nyilasi Tibor a KEK fővédnöke

Az ELTE és a BEAC 2015. március 5-7. között hatodik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A torna fővédnöke többek között prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke.

Sport határok nélkül – Nyilasi Tibor a KEK fővédnöke Nyilasi Tibor a KEK fővédnöke

Idén a résztvevő csapatok között több újonccal is találkozhatnak az érdeklődők, hiszen a kupán most először a Brassói Transilvania Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem sportoló hallgatói is megmérettetik magukat. Természetesen idén is láthatjuk játszani a címvédő, háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy csapatát, Kolozsvárról pedig két csapat is harcba száll majd, ahogy a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Csiki Sapienta csapata is.

Révkomáromból (Felvidék) a Selye János Egyetem, Szabadkáról (Vajdaság) a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról (Kárpátalja) pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola hallgatói mérkőznek majd meg a tornán.

A magyarországi csapatok közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a BME és az ELTE futsalosai vesznek majd részt a VI. KEK-en.

Idén először KEK Alumni tornát is rendeznek azoknak az öregdiákoknak, akik 2010-óta (első KEK torna) már nem hallgatói egyik intézménynek sem, de a baráti kapcsolatok és a sport szeretete miatt szívesen részt vesznek még az eseményen.

 

 

A tornáról bővebb információkat a www.kek.elte.hu ill. a KEK FB oldalán találhatnak az érdeklődők.

A torna kiemelt célja, hogy a résztvevő felsőoktatási intézmények támogassák a KEK jótékonysági programját. Idén Kárpátalja és Vajdaság után nehéz sorsú erdélyi gyerekeket gondozó tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi központ számára gyűjtenek a szervezők sportfelszereléseket. A Szent László Gyermekvédelmi Központot Böjte Csaba testvér és nevelői 2006-ban alapították Tusnádfürdőn. Az intézmény a Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthona, célja az Erdélyben embertelen körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. A gyerekek nevelésében nagyon fontos szerepet játszik a sport, minden lehetőséget igyekszenek kihasználni: foci- és kézilabdaedzést tartanak, úszni és biciklizni járnak. A jótékonysági programról bővebb információval a KEK honlapja szolgál.