MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. február 18., szerda 15:37

Frizbi bajnokság?!

Igen!

Frizbiztél már? Na és versenyszerűen? Most nem csak megnézheted, hogy néz ki egy ilyen játék a strand partjain kívül, de akár ki is próbálhatod és tesztelheted, hogy milyenek a reflexeid. Gyere el 2015. március 28-án a Tüskecsarnokba, ahol első alkalommal mutatkozik be a MEFOB-ok világában, a hazánkban egyelőre kevésbé ismert frizbi sportág!


Maga az ultimate frizbi sport már az 1960-as években megjelent, azonban hazánkba csak körülbelül 20 éve van jelen, ugyanakkor népszerűségét jól tükrözi, hogy világbajnokságokat és Európa-bajnokságokat is rendeznek rendszeresen. Hazánkban a Magyar Frizbi Szövetségnek köszönhetően a sportnak három szakága vált ismertté: ultimate, freestyle és a disc golf.

A március végi Frizbi Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) az ultimate kategóriában rendez versenyt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A novemberben átadott Tüskecsarnok ad otthon a kikapcsolódásra, sportolásra és a frizbizéssel közelebbről megismerkedni vágyó egyetemi, főiskolai hallgatóknak.

Az ultimate frizbit sokféleképpen lehet játszani, mégis van két hivatalos felállás: szabadtéren 7-7 ellen, vagy teremben kézilabdapályán 5-5 ellen játszhatnak a versenyzők. Az ultimate különlegessége, hogy nincs bíró a játékok alatt, így mindenért maguk a sportolók felelnek.

Kíváncsi vagy élőben hogy nézhet ki egy bajnoki címért zajló frizbi csata? Gyere el március 28-án a Tüskecsarnokba (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 7.), szurkolj egyetemi csapatodnak, vagy próbáld ki te is az ultimate frizbit és add át magad a felhőtlen szórakozásnak! A versenyre felsőoktatási hallgatók jelentkezését várják a szervezők. A nevezési határidő március 21., jelentkezni a kitöltött nevezési lap elküldésével a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.  Minden induló csapat okleveles díjazásban részesül és értékes SportPontokat zsebelhetnek be.

Részletes információk a versenykiírásban olvashatóak. Nevezési lap letöltése >>

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/350810035120340