MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. szeptember 19., péntek 12:40

Rekord számú nevezés a nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokságban

A 2014/2015 tanévi nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokságba ez évben rekord számú nevezés érkezett, így 15 férfi és 13 női csapat versenghet majd a bajnoki címért. A nagyszámú nevezésnek köszönhetően 2014. október 13. és 2015. május 4. között összességében mintegy 210 mérkőzést rendeznek majd.


A verseny célja többek között az, hogy színvonalas bajnoki rendszerben rendszeres versenyzési lehetőséget biztosítson kosárlabda sportágban a felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére. A bajnoksággal az egyetemisták körében tovább népszerűsíthető a kosárlabda sportág, miközben a hallgatóknak lehetősége nyílik arra is, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el, erősödjön a felsőoktatási intézmények és intézményi sportszervezetek közötti kapcsolati rendszer és természetesen eldőljön az is, hogy ki lesz az adott év egyetemi-főiskolai országos bajnoka.

A bajnokságban azok a csapatok vehetnek részt, amelyeket olyan felsőoktatási intézmények keretein belül működő sportszervezetek neveznek, amelyek valamelyik felsőoktatási intézménnyel együttműködési megállapodást kötöttek, nevezésüket határidőre benyújtották és a nevezési díjat befizették. Mivel egy felsőoktatási intézményben több sportszervezet is működhet, ezért egy adott felsőoktatási intézmény hallgatóiból több csapat nevezhető, illetve egy sportszervezet is indíthatott akár több csapatot is.