MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. augusztus 23., péntek 11:29

A sárkányhajótól a rúdtáncig minden kipróbálható

A hagyományos sportágakon kívül igazi különlegességeket kipróbálhatnak az érdeklődők a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválon. A rendező Magyar Szabadidősport Szövetség a hölgyeket és a szépkorúakat is átmozgatja szeptember 8-án és 9-én a budapesti Kopaszi-gáton. 8-án a női sportfesztivált, 9-én pedig a szépkorúak sportos napját bonyolítják le.


Az első napon közel 100 sportágat, illetve mozgásformát is űzhetnek a hölgyek. Lehet majd többek között sárkányhajózni, és ki lehet próbálni a Stand Up Paddle-t (SUP) is. A speciális szörfözés néhány éve indult világhódító útjára. Kicsit furcsán hathat első ránézésre, de sokkal könnyebb megtanulni, mint szörfözést, mivel itt a szél nem nehezíti az egyensúlyozást.
Előnye, hogy nem kell hosszú órákon át várni a szelet, hiszen csak ki kell menni a vízre, ráállni a deszkára és siklani. Európában és a tenger nélküli országokban, ahol nincs hullámlovaglásra lehetőség és nincs kiszámítható szél – ahogy Magyarországon sem – az állva evezés egyre népszerűbb. Úgy fedezhetjük fel a tavainkat és vizeinket, hogy közben motorzúgással nem zavarjuk az élővilágot és még mozgunk is.

A jobb erőben lévő lányok-asszonyok a hagyományos női sportágakon kívül kipróbálhatják a küzdősportokat, de még a rúdtáncot is.

További részletek: www.masport.hu

 

Forrás: masport.hu