MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 22., kedd 20:19

Aerobik MEFOB: Diákolimpia Döntő, Fitnesz nap és Egyetemi – Főiskolai OB egy napon, a TF-en

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Aerobik Országos Bajnokságot és Diákolimpia Döntőt, valamint ezzel együtt a Fitneszaerobik Napot másodszor rendezi meg a a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából, a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakág (MAESZ) szakmai felügyeletével a Magyar Testnevelési Egyetem sportegyesülete (TFSE Aerobik Szakosztály). A bajnokságon az amatőrök is kipróbálhatják magukat és a profikkal együtt részt vehetnek egy jó kis aerobik órán, vagy a Fitnesz nap valamelyik programján április 26-án a TF atlétika csarnokában.


Az idei aerobik MEFOB-ra nem csak izgalmas programjai miatt éri meg a kilátogatni, a bajnokság mezőnye is igazán profinak ígérkezik. A TFSE aerobikosai nemzetközi versenyeken is bizonyítottak már, hiszen ott voltak a 2011-ben a Kínában (Shenzenben) megrendezett Universiádén. Többen közülük a magyar válogatott tagjaként 2012-ben a szófiai vb 6. helyezését-, valamint a kolumbiai Világjátékok 4. helyezését szerezték meg hajszállal lemaradva a nem olimpiai játékok "olimpiájának" dobogójáról. Jelenleg a júniusban esedékes mexikói világbajnokságra készülnek. A MEFOB versenyprogramja 10:00-kor kezdődik.

A tömegsportot szeretnék népszerűsíteni a MEFOB FTL (follow the leader), vagyis "kövesd az oktatót" versenyszámai, az FTL Dance és az FTL Step Dance 12:00-tól a TF "E" termében. Ez a mozgásforma sokaknak lehet ismerős az edzőtermekből. Arról a klasszikus mozgásformáról van szó, amikor az oktató különböző feladatokat mutat zenére, a csoport pedig követi mozdulatait. Ezekre a versenyszámokra a helyszínen is lehet nevezni, a nevezés díja 1.000 Ft/fő. A belépő, mely egyben feljogosít az összes programban szereplő aerobik órán való részvételre, szintén ennyibe kerül. A programban szereplő nyílt órákon kívül így az FTL versenyszámokban rajtszám nélkül is részt lehet venni, pusztán a mozgás szeretetétől motiválva.

A szervezők szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, sportolni vágyót!

Részletek: http://www.mefs.hu/esemenyek/versenysport/aerobik-mefob-2014