MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. július 15., péntek 11:14

A riói kvótát szerzett Juhász-Simon duó ismét tarolt - Európai Egyetemi Játékok összefoglaló 3. nap

Július 14-én csütörtökön, kétnapos selejtezők után újabb magyar éremesővel zárultak a karate és evezős versenyszámok a 3. Egyetemi Európai Játékokon.


A riói olimpián is induló, gwangjui Universiade győztes Simon Béla (SZE)- Juhász Adrián (SZE) kormányos nélküli kettesben aranyérmes lett (6:53.60), maguk mögé utasítva a londoni és a zürichi egyetem kettőseit.

 

Tamás Bence (BME) férfi egypárevezésben ezüstérmet szerzett, és aSzéchenyi István Egyetem színeiben induló Lovass Márk, Privaczki-Juhász Ákos, Bedők Gergely, Porubszky Norbert, Bakaity Attila, Vancsura Bendegúz, Juhász Adrián, Simon Béla, Fias Adriennösszetételűnyolcas nagyszerű hajrával szintén a második helyre hozta be a hajót.

 

Karatéban2 ezüst és 1 bronzérem született. Nagy Botond (BME) szerezte meg a magyar csapat első érmét kata 3. helyezésével Ali Sofuoglu (Marmara University) török, illetve Peter Fabian (Mendel University in Brno) mögött.

 

A Virág András (ÓE), György Dániel (TE), Höning Dávid (TE), Höning Alexander (SZIE), Szegedi Döme (Metropolitan), Kapdebo Lóránd (BCE) összeállítású magyar kumite csapat Ruzsinszki György edző vezetésével a dobogó második fokára állt fel. A csapat egy német és egy bosnyák gárda legyőzésével jutott a döntőbe, ahol csak a házigazdák tudtak náluk jobbnak bizonyulni. Kapdebo Lóránd (BCE) -60kg-ban ezüstérmes lett, a döntőben egy túl erősre sikerült fejre ütés miatt leléptették.Höning Alexanderért (SZIE) bronzmérkőzésen szorítottak a magyar szurkolók, de 1:0-ra kikapott a belorusz Isakautól, így 5. helyen végzett.

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vízilabdázói a mai rájátszásban 18.45-kor a hazai Rijekai Egyetem csapatával a döntőbe jutásért fognak megküzdeni Rijekában. A döntőket július 16-án szombaton játsszák.

 

A Semmelweis Egyetem csapata tegnap izgalmas mérkőzésen megérdemelten 8:5-re nyert a Szentpétervári Egyetem ellen. A mieink végig vezettek, meggyőzően játszottak, a teljes védekezés elsőrangú volt. Bálint Ákos megint remekelt a kapuban, két büntetőt is kivédett. Ha ma sikerül legyőzni a szlovén Primorska Egyetem csapatát, akkor az 5. helyre még van esély.

 

A TFSE kosaras lányai a Belgrád ellen (TFSE - Belgrádi Egyetem 45-77), míg a DEAC-os fiúk a Zágráb ellen kaptak ki (DEAC - Zágrábi Egyetem 64-89) tegnap. A lányok a csoportkör után a 9-16. helyért folytatják a küzdelmet.

Képgaléria

{gallery}2369{/gallery}