MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. március 15., péntek 10:40

A Nyíregyházi Főiskolán is bemutatták a Hajós Alfréd Tervet

A Magyar Olimpiai Bizottság diák- és egyetemi-főiskolai sportért felelős szakmai tagozat tagja, a Magyar Egyetemi-Főikolai Sportszövetség (MEFS) Debrecenben, Pécsett, Gödöllőn, Egerben, Győrben, Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, március 13-án pedig Nyíregyházán, majd Miskolcon is társadalmi vitára bocsájtotta Hajós Alfréd Tervet.


A versenysport területén a MEFS kiemelt céljai az Universiadékon és egyetemi világversenyeken való eredményes részvétel feltételeinek biztosítása, magyar rendezésű egyetemi világversenyek szervezése, a magyar egyetemi bajnokságok színvonalának és népszerűségének növelése, és a versenysportolók továbbtanulását segítő kettős életpálya modell létrehozása.  A Hajós Alfréd Terv felveti egy 2019-es vagy 2021-es Nyári Universiade megpályázását.

 

 

A szabadidősport területéna Terv jelentős fejlesztéseket javasol:

  • az egyetemi sport koordináláshoz szükséges felsőoktatási Sportiroda-hálózat kialakítását;
  • az önálló hallgatói sportnormatíva bevezetését;
  • egy országos szintű, a Hallgató Önkormányzatok Országos Konferenciájával közösen szervezett egyetemi sport- és egészséges életmód népszerűsítő kampány, a SportPont Program indítását, amellyel a hallgatók széleskörű elérését és a felsőoktatási sportéletbe történő bevonását kívánják elérni;
  • az általános testnevelés rendszerének megújítását a felsőoktatásban;
  • a fogyatékkal élő hallgatók sportoltatásának biztosítását.

 

 

,,Az egyetemi sport-infrastruktúra fejlesztéséta Hajós Alfréd Terv hosszú távú célként jelöli ki. Budapesten első sikerként könyvelhetjük el, hogy az újbudai felsőoktatási sportkomplexum, a Tüskecsarnok befejezéséről és 2014-es megnyitásáról már kormányhatározat született” – mondta prezentációjában Székely Mózes. A főtitkár hozzátette, hogy akettős életpálya modell el kívánja érni, hogy a legtehetségesebb, a világ legjobbjai közé tartó sportolókat stabil felsőoktatási háttér megteremtésével, és kiemelten támogatott sportklubokkal segítse.

 

 

Az egyetemi sport szakmai programja 2013-2020 bemutatásán a következők voltak jelen: MEFS részéről Dr. Székely Mózes főtitkár és Rakaczki Zoltán, sportszakmai munkatárs, a főiskola részéről: Prof. dr. Jánosi Zoltán rektor, Halkóné dr. Rudolf Éva kommunikációs vezető, Lipták Lajos, önkormányzati képviselő, Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, Máté János, Nyíregyházi Főiskola Sportegyesületének ügyvezető elnöke, Pásztorné dr. Batta Klára intézetigazgató, Dr. Pucsok József Márton a DAB Sport Munkabizottságának titkára, Hetei Norbert HÖT elnök, Kun Benedek HÖT sportreferens, Béres Tamás, Képzési és Továbbképzési Intézet, csoportvezető, Gyula Sándor főiskolai docens, Hegedüs Ferenc főiskolai docens, Kósa László főiskolai docens.

 

Betöltés folyamatban ...

 

Képgaléria

{gallery}1236{/gallery}