MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. szeptember 05., péntek 07:30

3 éremesélyes a VI. Ökölvívó Egyetemi Világbajnokságon

2014 szeptember 9-14 között rendezik meg az oroszországi Jakutszk városában a VI. Ökölvívó Egyetemi Világbajnokságot (EVB), melyen három magyar éremesélyes képviseli hazánkat.

3 éremesélyes a VI. Ökölvívó Egyetemi Világbajnokságon Forrás: FISU.net

Harcsa Zoltán, a Testnevelési Egyetem diákja, aki a 2012-es londoni olimpián ötödik helyen végzett továbbá kétszeres magyar bajnok, a 75 kg-os súlycsoportban indul. Hámori Ádám, aki a Nyugat-magyarországi Egyetemen tanul a 81 kg-os súlycsoportban indul. Ádám a 2013-as Ifjúsági Európa-bajnokságon, Rotterdamban ezüstérmet szerzett. A harmadik magyar versenyző, Varga Miklós, a Debreceni Egyetem tanulója. Az Európa-bajnoki bronzéremmel rendelkező hallgató a 60 kg-os súlycsoportban indul.

A csapattal két edzője Szántó Imre és Oláh Attila mind a három fiútól dobogós helyezést vár.

Az első ökölvívó EVB-t 2004-ben a törökországi Antalyaban rendezték meg, így ez az egyik legfiatalabb sportág a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) EVB történetében, ugyanakkor az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő is. Az induló országok minden súlycsoportban egy versenyzőt indíthatnak. 2016-ban Thaiföldön, Bangkokban tartják a VII. Ökölvívó EVB-t.