MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 29., hétfő 11:26

PTE 22. Rókaűzők Váltófutó MEFOB - 2016

PTE 22. Rókaűzők Váltófutó MEFOB - 2016

PTE 22. RÓKAŰZŐK – Váltófutó MEFOB

Dátum: 2016.október 1.
Kategória: Versenysport
Helyszín: Kaposvár - Pécs

A Balatonnál Váltófutó MEFOB zárja a májust

Május utolsó hétvégéje ismét Ultrabalatonnal és Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságokkal (MEFOB) várja a sportok szerelmeseit.

A Debreceni Egyetem győzelmével jubilált a Szarvasűzők

Április 11-én délelőtt dr. Ollé János, az Eszterházy Károly Főiskola nemzetközi és tudományos rektorhelyettese indította el a negyedévszázados Bosch Szarvasűzők váltófutóversenyt, amely egyben a II. Magyar Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Országos Bajnokság (MEFOB) is. Az egri Dobó térről induló 12 fős csapatok a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain keresztülhaladva, délután értek célba, a Miskolci Egyetemen. Összesen 62 csapatnak sikerült szintidőn belül teljesítenie a 75 km-es távot.

2015. március 24., kedd 00:15

Negyed évszázada űzik Bonifácot

Negyed évszázada űzik Bonifácot

Április 10-11-én immár 25. alkalommal rendezik meg Eger - Miskolc útvonalon a Szarvasűzők Váltófutást, mely egyben a II. Magyar Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Országos Bajnokság (MEFOB). A komoly múlttal rendelkező futóverseny, amit a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával a Miskolci Egyetemisták Szövetsége szervez, idei különlegessége, hogy nem csak egyetemisták, főiskolások indulhatnak, hanem bárki, aki kedvet kap az eseményhez és benevez a Szarvasűzőkön való részvételre.

Első alkalommal startol a váltófutó egyetemi bajnokság sorozat

Először indul útjának a váltófutó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) három állomásos sorozata 2015-ben. Előző években a váltófutó bajnokságot az egyetemisták, főiskolások számára a Miskolc – Eger távon rendezett Szarvasűzők elnevezésű versenyen rendezték meg, idén azonban rendhagyó módon három állomásos sorozattá alakult a MEFOB.

Váltófutó MEFOB: az SZTE csapata volt a leggyorsabb

75 kilométer lefutása 5 óra alatt – fiatalok adták újabb bizonyítékát annak, hogy ez lehetséges. Ráadásul buli hangulatban, vidáman, lelkesen és együtt. Csapatban. Így tették felsőoktatási hallgatók a Miskolci Egyetem méltán leghíresebb sporteseménye, a 24. Bosch Szarvasűzők keretében, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon, április 5-én, szombaton.

2014. március 15., szombat 16:12

Váltófutó MEFOB a Szarvasűzőkön

Váltófutó MEFOB a Szarvasűzőkön

A MEFS Elnöksége a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség vezetésével közösen úgy döntött, hogy az idén 24. alkalommal megrendezésre kerülő Bosch Szarvasűzők 1-es kategóriáját (amelyikben kizárólag hallgatók, illetve 1 éve végzettek alkotta csapatok indulhatnak), Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságként hirdeti meg.

23. Bosch Szarvasűzők országos váltófutóverseny

2013 áprilisában ismét megrendezésre került a Bosch Szarvasűzők országos egyetemi-főiskolai váltófutóverseny, melynek útvonala jelképesen Egert és Miskolcot, illetve az Eszterházy Károly Főiskolát és a Miskolci Egyetemet köti össze, immár 23 éve.

23. Bosch Szarvasűzők országos egyetemi – főiskolai váltófutóverseny

Mint minden eddigi tanévben, idén sem maradhat el a Miskolci Egyetem méltán leghíresebb sporteseménye, a Szarvasűzők, melyet a Szervezőbizottság idén 23. alkalommal rendez meg.