MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 25., csütörtök 10:47

Olimpiai bronzéremmel és remek szereplésekkel zártak ELTE-s sportolóink Rióban

Értékelés:
(0 szavazat)

2016. augusztus 21-én véget ért a XXXI. nyári olimpiai játékok, ahol Kapás Boglárka, az ELTE PPK hallgatójának egyik nagy vágya vált valóra; bronzéremmel térhetett haza Rio de Janeiróból. Rajta kívül még jónéhány ELTEs: Márton Anna, Récsei Rita, Srp Miklós, Venyercsán Bence, valamint a BEAC-os Csere Gáspár is megmérettette magát.

Olimpiai bronzéremmel és remek szereplésekkel zártak ELTE-s sportolóink Rióban Forrás: ELTE-BEAC

Kapás Boglárka, aki 2013 szeptembere óta az ELTE PPK pszichológia szakos hallgatója, elképesztő teljesítménnyel, országos csúcsot döntve, 8:16.37-tel olimpiai bronzérmet szerzett 800 méter gyorsúszásban!

Emellett még kétszer is pontszerző helyen végzett: előbb negyedik helyen, országos csúccsal ért célba a 400 gyors döntőjében, majd egy hatodik helyezést is szerzett, a 4×200-as női gyorsváltó tagjaként. Bogi a magyar négyes második leggyorsabbja volt, csak Hosszú Katinka úszott nála jobb időt.

Bogi a bronzérem után külön kiemelte, hogy büszke, hogy az ELTE hallgatója lehet. “A sport mellett számomra mindig is fontos szerepet töltött be a tanulás. Jelenleg az ELTE pszichológia szakán tanulok, másodéves hallgatóként. Szeretném megköszönni az egyetemnek a jókívánságokat, azt hogy végig drukkoltak nekem és támogatták a tanulmányaim sporttal való összeegyeztetését az olimpiai felkészülésem idején is. Szeptembertől folytatom a kurzust, melyet már nagyon várok! Köszönöm szépen ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, büszke vagyok rá, hogy itt tanulok!”

Márton Anna az ELTE PPK hallgatójaként és a világranglista negyedik helyezettjeként sajnos nem jutott a legjobb 8 közé egyéni kardvívásban, miután a második fordulóban kikapott a francia Manon Brunet-tól és kiesett.

„A legnagyobb baj az volt, hogy nem voltak akcióim. Az erőmben bíztam, de ez nem elég ehhez a sportághoz. Nagyon csalódott vagyok, ennél sokkal többet akartam elérni”

A mindössze 20 éves Récsei Rita élete első olimpiáján 59. helyen végzett a 20 km-es gyaloglás versenyszámban. A versenyt a 74 indulóból 63-an teljesítették. Rita 2015 szeptembere óta az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának hallgatója.

Srp Miklós 50km-es gyaloglásban állhatott rajthoz, 15 km után azonban szabálytalan versenyzés miatt sajnos kizárták. Érdekesség, hogy nyolcvanan indultak el a versenyen, de csupán 49-en fejezték be. Miklós az ELTE-BGGYK Gyógypedagógiai BA képzését 2011-2015 között végezte, értelmileg akadályozottak és szomatopedagógia szakirányon. Szeptembertől újra ELTE-s lesz a BGGYK mesterképzésén.

Venyercsán Bence szintén 50 km-es gyaloglásban mérettette meg magát, és a három magyar induló közül egyedül csak ő ért célba, a 44. helyen végzett. 20 évével a mezőny legfiatalabbjának számító Bence 35 kilométernél az 57. volt, 40 kilométernél a 49., végül a 44. helyet szerezte meg.Bence az ELTE ÁJK hallgatójaként vett részt az olimpián.

Csere Gáspár – aki már 10 éves kora óta a BEAC atlétája, és 2013-ban az ELTE PPK Sportszervezői szakán diplomát szerzett – maratoni futás versenyszámban 02:28:03-as idővel a 109. helyen ért célba élete első olimpiáján! A versenyen egészségügyi problémákkal és sérüléssel küzdő sportoló hatalmas kitartásról tanúbizonyságot téve futott be a több mint 150 futó részvételével zajló maratonon.

 

És akiért még szurkolhatunk:

Illés Fanni az ELTE TáTK szociális munkás szak hallgatójaként 2016. júliusában a 3. alkalommal megrendezett Európai Egyetemi Játékokról három aranyéremmel térhetett haza. Ezzel ő is hozzájárult, hogy az ELTE – az aranyérmek számát tekintve – az éremtáblázat 7. helyén végzett a 409 egyetem részvételével megrendezett tornán.

Fanni jelenleg minden erejével a riói paralimpiára készül, amely szeptember 7 és 18. között kerül megrendezésre.

Gratulálunk minden sportolónak a teljesítményéhez!

 

Forrás: ELTE-BEAC