MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. június 09., kedd 07:57

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói nyerték a B33 MEFOB-ot

A férfiak és a hölgyek versenyében egyaránt a Szegedi Tudományegyetem USC Szeged csapata nyerte a debreceni 3x3 U18 világbajnokság kísérő versenyeként megszervezett B3x3 Kosárlabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). Hétvégén a Nagy Templom előtti Kossuth téren, a világbajnokság pályáin igen nagy hőségben játszották mérkőzéseiket a MEFOB döntős csapatok.


A férfiak küzdelmeinek eredményeként a második helyet a Miskolci Egyetem (Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club) MEAFC, a harmadik helyezést pedig a győri Széchenyi István Egyetem (SZE) csapata nyerte el. 

A hölgyeknél 15:16 arányú vereséget szenvedve a győriek (SZE) lányai állhattak fel a dobogó második fokára, a bronzérmet a Nyíregyházi Főiskolán tanuló kosarasok szerezték meg.

Az összességében tíz női és tizennégy férfi csapat részvételével rendezett DECATHLON Egyetemi - Főiskolai B33 Kosárlabda Bajnokság célja a 2015. évi bajnoki címek eldöntése mellett a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség által elindított 3 a 3 elleni játék (3x3) széles körben történő megismertetése, a sportág népszerűsítése és általa a felsőoktatási intézmények, az intézményi sportszervezetek és a Diák Sport Egyesületek közötti kapcsolat erősítése.

A nagy nézőközönség előtt, nagy sikerrel megszervezett debreceni, hétvégi világversenyhez kötődő MEFOB jól példázta, hogy az utcai kosárlabda ezen műfaja a 2020 utáni időszakban valóban nagy reményekkel pályázhat arra, hogy bekerüljön az olimpiai sportágak közé is, hiszen nagyon látványos mérkőzéseket kínál és relatíve alacsony a költségvonzata. A B33 MEFOB-ot a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) együttműködésben rendezte meg a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS). A versenybe azoknak az egyetemi - főiskolai sportszervezeteknek a 4 fős csapatai kapcsolódhattak be, amelyek részt vettek az MKOSZ és a MEFS közös szervezésű MEFOB 2014/2015 versenyében.

 

Eredmények:

Nők:

1 USC Szeged

2 UNI Győr

3 NYF SE

4 MEAFC

5 NKE SE

6 SZoESE

7 DEAC

8 EKF‐EVSI

 

Férfiak:

1 USC Szeged

2 MEAFC

3 SZE‐Győr

4 NYF SE

5 SMAFC

6 DEAC

7 NKE SE

8 ELTE‐BEAC

 

További részletek az esemény oldalon tekinthetőek meg.

 

Képgaléria

{gallery}2035{/gallery}