MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. június 10., szerda 08:16

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Változatos eredményeket hozott az idei Kajak-Kenu Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokság (MEFOB), amelyen összességében a legtöbb érmet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói gyűjtötték be.


A férfi kajakosok között az olimpiai számok közül, K-1 500 méteren aranyérmes lett a 2010-ben maratoni távon ifjúsági világbajnoki címet szerző Solti László, a Semmelweis Egyetem (SE) hallgatója. Ezüstérmet szerzett Slezsák István, a (BME) diákja, a bronzérmet a két évvel ezelőtti Universiadén 5. és 6. helyet elérő Fodróczi Vilmos vihette haza, aki a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) folytatja tanulmányait.

A hölgyek versengését ugyanebben a versenyszámban a Nyugat Magyarországi Egyetemen (NYME) tanuló, tavaly az U23-as korosztályban egyéniben és párosban is Európa-bajnoki címet szerző Váczai Enikő nyerte. Második lett Tihanyi Dalma, a Budapesti Gazdasági Főiskoláról (BGF), harmadik Kiss Gabriella, a Budapesti Corvinus Egyetemről (BCE).

500 méteren, kajak kettesben a férfiaknál  Fodróczi Vilmos (PTE), a Debreceni Egyetemre (DE) járó, a tavalyi országos bajnokságról ezüst és bronzéremmel hazatérő Fülöp Ákossal alkotott győztes egységet. A dobogó második fokára a Testnevelési Egyetemen (TE) tanuló Majercsik Szabolcs és Nyári Barnabás (BME) alkotta duó állhatott. Solti László (SE) társával, a Szent István Egyetemen (SZIE) tanuló Szabadi Istvánnal bronzérmet szerzett.

K-2 női 500 méteren Tihanyi Dalma, a BGF hallgatója és Giczy Zsófia (BME) megvédte tavalyi bajnoki címét. Őket idén Kiss Gabriella, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és Váczai Enikő (NYME) egysége követte.

A nem olimpiai számként jegyzett kajak négyesben 500 méteren a TE hallgatói Fülöp Ákos, Szekeres Zsolt és Gombos Dániel, a BCE diákjával, Varga Budával közösen szerezték meg az elsőséget.  A második helyen zárt a BGF-en tanuló Csontos Zsolt és Varga Máté, valamint a BME-re járó Nyári Barnabás és a TE diákja, Majercsik Szabolcs alkotta négyes. A bronzérem Aranyosi Gábor (Eszterházy Károly Főiskola), Nagy Gergő (SZIE), Solti László (SE) és Szabadi István (SZIE) nyakába került.

Kenu egyesben, 500 méteren az EKF-es Korisánszky Dávid György ért be elsőként. Második lett Farkas Ádám, aki a BME-nek is dicsőséget szerzett eredményével; harmadik helyen zárt, így dobogós helyezést ért el Viola Viktor, aki ezzel szintén az egri főiskolások sikereit erősítette. Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

A MEFOB-on elért további eredményekről az esemény oldalon találhatóak információk.

 

Képgaléria

{gallery}2037{/gallery}