MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. március 26., csütörtök 20:42

Széchenyi István Egyetem az abszolút győztes

Február 28-án megmérkőztek az egyetemista, főiskolai hallgatók az Ergométeres Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A Győrben rendezett versenyen 7 felsőoktatási intézmény 32 versenyzője állt rajthoz, mellettük számos kiemelkedő hazai egyetemi tehetség, élsportoló mérettette meg magát.

Széchenyi István Egyetem az abszolút győztes Fotó: dr. Székely Mózes

A Széchenyi István Egyetem által rendezett MEFOB-ra kilátogatók találkozhattak a 2014-es Európai Egyetemi Játékok (EEJ) első magyar aranyérmet megszerző regatta tagjaival és a tavalyi evezős egyetemi világbajnokság (EVB) aranyérmes sportolóival is. A hivatalos egyetemi bajnokság mellett indítottak egy VIP futamot is, ahol Bényi Szabolcs, a Magyar Evezős Szövetség elnöke, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, valamint dr. Székely Mózes a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára is indult.

A női egyéni verseny első helyezettje Dohovics Virág, Széchenyi István Egyetem (SZE), magasan verte a mezőnyét. Virág a tavalyi rotterdami Európai Egyetemi Játékokon ezüstérmet szerzett a könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban. Ezüstérmes Sztankó Zsuzsanna, Károli Gáspár Református Egyetem (KRE), lett, akit a harmadik helyen Horváth Mária, Pannon Egyetem (PE) követett.

Férfiak mezőnyében a dobogó felső fokára Papp Gergely Márton, Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), állhatott, akit Juhász Adrián (SZE) követett ezüstéremmel. Adrián sikeres évet könyvelhetett el tavaly, hiszen nem csak a rotterdami EEJ-ről hozott két aranyérmet, egyiket, mint a nyolcas regatta csapat tagjaként, de az evezős EVB-ről is aranyéremmel tért haza. Bronzérmes lett Csányi Péter, aki szintén a SZE színeiben versenyzett.

Március utolsó napján az egyetemek közötti csapatverseny sem maradhatott el. A Széchenyi István Egyetem továbbra is megtartotta egyeduralmát az evezés sportágban. A SZE csapat tagjai Bártfai Péter (EEJ egyetemi nyolcas aranyérmes), Csányi Péter, Dohovics Virág és Juhász Adrián voltak. Az ezüstérmet a Pannon Egyetem csapata hozta el, Cserta Eszter, Horváth Tamás, Fenk Nobert, Csáforda Balázs jóvoltából. Bronzérmes lett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata: Mészár Csongor, Mészáros Bence, Miklósi Kata és Szász Bendegúz Árpád.

Képgaléria

{gallery}1968{/gallery}