MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. március 26., csütörtök 20:42

Széchenyi István Egyetem az abszolút győztes

Széchenyi István Egyetem az abszolút győztes

Február 28-án megmérkőztek az egyetemista, főiskolai hallgatók az Ergométeres Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A Győrben rendezett versenyen 7 felsőoktatási intézmény 32 versenyzője állt rajthoz, mellettük számos kiemelkedő hazai egyetemi tehetség, élsportoló mérettette meg magát.

2014. december 01., hétfő 20:54

Jeles nap az egyetemi sport számára

Jeles nap az egyetemi sport számára

2014. november 29-én a frissen átadott újbudai sportkomplexum, a Tüskecsarnok adott otthon Magyarország első Egyetemi Kelet-Nyugat kosárlabda All-Star Gálájának. Az Egyetemi Kelet-Nyugat összecsapását egy sporttörténelmi hír bejelentése követte: 2017-ben az Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságát a Miskolci Egyetem és Miskolc városa rendezheti meg.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

2014. augusztus 15., péntek 09:05

Egy 7. és egy 10. hely Hollandiából

Egy 7. és egy 10. hely Hollandiából

Profikhoz méltó színvonalon játszottak a Budapesti Corvinus Egyetem női és a Debreceni Egyetem férfi kosárlabda csapata a rotterdami Európai Egyetemi Játékok keretében.

2014. augusztus 05., kedd 23:13

Megállíthatatlanok a debreceni fiúk

Megállíthatatlanok a debreceni fiúk

Augusztus 4-én újabb fényes győzelmet aratott a Debreceni Egyetem fiú kosárlabda csapata az EUSA Játékokon. Nagy csatában portugál ellenfele fölé kerekedett a debreceni csapat, ezzel csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé Rotterdamban.

Magyarország első aranyérme az EUSA Játékok történetében

Érmekkel teli napot zárt a magyar evezős csapat a 2014-es rotterdami EUSA Játékokon. A Széchenyi István Egyetem (SZE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) evezős csapata két aranyéremmel és két ezüstéremmel zárta az augusztus 1-ei futamokat.

2014. július 25., péntek 23:18

MEFOB győztesek utaznak Rotterdamba

MEFOB győztesek utaznak Rotterdamba

Az idei Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) férfi bajnok csapata, a DEAC játékosai és az év női MEFOB győztesei, a Budapesti Corvinus Egyetem kosaras hölgyei utaznak hazánk képviseletében az Európai Egyetemi Játékokra (EUSA).

2014. július 21., hétfő 08:19

Guiness-rekorderek indulnak Rotterdamba

Guiness-rekorderek indulnak Rotterdamba

Július 24. és augusztus 8. között rendezik meg a hollandiai Rotterdamban az EUSA játékokat. A játékokon a magyar kosárlabda és az evezős sportág egyaránt kiváló sportolókkal képviselteti magát, az evezősök között olimpikon és Guiness-rekorder is indul.

Balról jobbra: Dr. Kiss Ádám MEFS elnök, Matjaz Pecovnik EUSA főtitkár, Dr. Székely Mózes MEFS főtitkár

A Portugál város, Coimbra pályázata nyerte el a 2018-as Európai Egyetemi játékok megrendezésének jogát. Ezt Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke jelentette be a törökországi Denizliben rendezett EUSA Közgyűlésen, ahol a magyar egyetemi sportot prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára képviselte.

Magyarország rendezheti a 7 fős egyetemi rögbi Eb-t

Portugáliában, az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) közgyűlésén eldőlt, hogy Magyarország elnyerte a 2015-ös egyetemi rögbi Európa-bajnokság rendezési jogát. A helyszín Gödöllő, az időpont 2015. július 22-26. A város közösen szervezi az Eb-t a Szent István Egyetemmel. A magyar delegációt Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára és Rakaczki Zoltán, a MEFS sportszakmai munkatársa képviselte.