MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. július 22., szerda 09:09

Napfény, vízpart és látványos küzdelem a Strandröplabda MEFOB-on

Felsőoktatásunk legjobb strandröplabdásai az EFOTT pályáján mérték össze idén tudásukat. Nyárias melegben, vízparti hangulatban, izgalmakkal teli küzdelmeket láthattak a bajnokság iránt érdeklődő szurkolók.


A férfiak között legjobbnak a Bagics páros bizonyult. Az Edutus Főiskolán tanuló felnőtt strandröplabda magyar bajnok és kétszeres strandröplabda U19 bajnok, Bence és a Kaposvári Egyetemre járó, háromszoros strandröplabda magyar bajnok Balázs kiváló megoldásokkal kápráztatták el a nézőket. A második helyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói, Jánossy Bálint és Molnár István szerezte meg. A páros címvédésre készült, hiszen ők nyerték meg a tavalyi Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), ez alkalommal azonban az U19-es országos bajnok Jánossy és a strandröplabda magyar bajnoki 2. helyezett Molnár legyőzőre talált. Az idei strandröplabda magyar bajnokság 2. fordulójának 1. helyezettje, az Eötvös Loránd Tudományegyetemre (ELTE) járó Meszlényi Tamás, és a strandröplabda magyar bajnokságon 7. helyet szerző, a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) tanuló Krekk Zoltán bronzérmet szerzett. A tavalyi MEFOB bronzérmes kettős, Marton Tamás (BCE) és Varga Tamás (BCE) pedig idén 4. helyezett lett.

A hölgyek körében a Testnevelési Egyetemen (TE) tanuló, kétszeres Strandröplabda MEFOB bajnok, strandröplabda magyar bajnok Lutter Eszter és a strandröplabda magyar bajnok Lakatos Enikő szerezte meg idén az elsőséget. A Bálint Melinda, Dzunics Anna kettős második helyezett lett. A korában az NB1-ben játszó, teremröplabdában junior magyar bajnok Bálint Melinda a Testnevelési Egyetemnek, míg a korábbi teremröplabda válogatott, strandröplabda U19 (utánpótlás) bajnok a BCE-nek szerzett eredményével ezüstösen csillogó dicsőséget. Harmadik helyen végzett a Hackl / Szabó páros. A teremröplabda magyar bajnok és magyar kupa győztes ELTE hallgató Hackl Szilvia röplabdás társa a Testnevelési Egyetemre jár. Szabó Dorottya 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben is Strandröplabda MEFOB bajnokként zárta az idényt. Az ELTE hallgatói párosa, az U18 utánpótlás strandröplabda magyar bajnok Szabó Luca és a korábbi NB1-es teremröplabda játékos, az idei teremröplabda MEFOB 1. helyezett Tóth Eszter a Velencei tó mellett rendezett bajnokságon negyedik helyen végett. A díjkiosztó ünnepségen a röplabdások Prof. dr. Kiss Ádámtól, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnökétől, az EFOTT színpadán vehették át elismeréseiket.

 

EREDMÉNYEK

Férfi:

  1. Bagics / Bagics páros
    Bagics Bence (Edutus Főiskola), Bagics Balázs (Kaposvári Egyetem)
  2. Jánossy / Molnár páros
    Jánossy Bálint (BME), Molnár István (BME)
  3. Meszlényi / Krekk páros
    Meszlényi Tamás (ELTE), Krekk Zoltán (BCE)
  4. Marton / Varga páros
    Marton Tamás (BCE), Varga Tamás (BCE)

 

Női:

  1. Lakatos / Lutter páros
    Lakatos Enikő (ELTE). Lutter Eszter (Testnevelési Egyetem)
  2. Bálint / Dzunics páros
    Bálint Melinda (Semmelweis Egyetem), Dzunics Anna (BCE)
  3. Hackl / Szabó páros
    Hackl Szilvia (ELTE), Szabó Dorottya (Testnevelési Egyetem)
  4. Szabó / Tóth páros
    Szabó Luca (ELTE), Tóth Eszter (ELTE)

 

KÉPGALÉRIA

 

 

 

Fotó: Monokrom Foto, MEFS
Forrás: Facebook.com